20-02-08

februari is maand van de etentjes

Verleden donderdag was het Valentijn en ook onze trouwdag. We zijn immers 11 jaar geleden in alle intimiteit getrouwd op het stadhuis om 17 uur 's avonds, zelfs onze ouders wisten er niets van... 's Middags hebben we het gevierd met een eenvoudige lunch in de Carillion. Daags nadien moest senhora dan uit met de collega's van het werk. De bazin trakteerde op een copieuze maaltijd in Zuienkerke.

Zaterdag moesten we dan gaan eten op een Portugees feest in Aartrijke waaraan we beiden hadden meegeholpen. De aperitief en de vissoep waren uitstekend maar de hoofdgerechten waren niet echt Portugees te noemen. Maar samen met de Portugese muzikant Gildo hebben we een gezellige avond gehad.

Volgende zaterdag wacht opnieuw restaurantbezoek. Dan gaan we met de getuigen van ons huwelijk onze trouwdag gaan vieren, een jaarlijkse traditie.

Jullie begrijpen dat mijn dieet naar de vaantjes is. Ik hoop opnieuw te starten op 1 maart. Ondertussen heb ik wel vermageringspillen voorgeschreven gekregen (Reductyl) maar ik ben een beetje weigerachtig om ze te nemen. Eerst proberen met minder te eten en drinken...

13-02-08

mistige woensdag

Nog eens een berichtje van huize repelsteel op deze mistige woensdag. Senhora is in de CT-scan geweest voor haar aanhoudende hoofdpijn maar gelukkig was er niets abnormaals te zien. De neuroloog houdt het op migraine door stress. En die stress komt voornamelijk van junior en prinses. Hele dagen zitten die in elkaars haar. Bovendien doen ze veel activiteiten buitenshuis zodat het soms minutieus plannen is om ze op tijd ergens te krijgen. Vanmiddag ging de één naar zee met een vriendinnetje en haar papa en de ander had bezoek van zijn neefje (van mijn broer die nog steeds in het ziekenhuis ligt). Vanavond heeft prinses dan klas notenleer bij de scoutsharmonie en junior judotraining. Daartussen loopt dan onze Baloe, een jong kwik hondje, dat graag in huis plast en altijd in de sofas springt...

03-02-08

beterschap

Na mijn vorige pessimistische berichtje kan ik eindelijk melden dat er op alle fronten beterschap op komst is:

Er zijn verschillende tips binnengekomen om een zaaltje in het Brugse voor de Portugese club te versieren. Bijgevolg zal het niet lang duren voor de activiteiten worden heropgestart, tot tevredenheid van de leden.

Mijn broer is uit coma en ligt niet langer op de intensieve verzorging maar is overgeplaatst naar het brandwondencentrum van het UZ Gent. Ik hoop hem dinsdag te kunnen bezoeken.

Mijn andere broer is ondertussen goed en wel terug aangekomen thuis in de VS, mijn pa is herstellende van een verkoudheid, en senhora mag morgen op consultatie bij een neuroloog voor haar hoofdpijn. De krokusvakantie is begonnen en vandaag zijn we naar het carnaval in Heist weest gaan kijken. Het was er bitter koud zodat we niet de hele stoet hebben uitgekeken maar warmere oorden hebben opgezocht. Nog beter dan in Portugal waar de meeste stoeten niet zijn uitgegaan vanwege het slechte weer aldaar. Nog best dat we er niet zijn zoals verleden jaar het geval was (alhoewel het er toen ook koud was)...