30-05-07

doodstraf in Mexico

DoodstrafinMexico

23:36 Gepost door Repelsteel in Humor | Permalink | Commentaren (2) | Tags: repelsteel, foto, humor, dood, mexico, mop, seks, naakt |  Facebook |

28-05-07

Doe de stemtest

Wegens 2 kleine kinderen die vandaag geen school hebben, was het niet mogelijk om rustig de stemtest op de VRT te doen. Gelukkig hebben ze een goeie website waar dat kan gebeuren. Zo gezegd zo gedaan....

Surprise! Ik kom uit bij de PVDA+.  Aangezien ik mezelf niet direct tot het marxistisch-leninistische kamp reken, heb ik dan maar mijn themakeuze wat aangepast, helaas opnieuw met PVDA+ tot resultaat. Dan maar mijn antwoorden 'geen mening' (en dat waren er nogal wat) ingevuld met een akkoord of niet akkoord. Opnieuw PVDA+! En op de tweede plaats stond de CD&V (les extrèmes se touchent?). Van mijn geliefd Spirit geen spoor te bekennen....Bijgevolg moet ik bekennen dat die + bij de PVDA+ blijkbaar op repelsteel slaat, of ik er voor ga stemmen is allerminst het geval...

En jullie? Doe de stemtest! Kameraden, ik groet u (haha).

27-05-07

stokje

Van een gezin van vier  kreeg ik een stokje. Noem 5 zaken die anderen niet weten over jezelf. Nou zo moeilijk kan dat niet zijn als AdHd-er. Daar gaan we...

1)Ik kan moeilijk mijn aandacht gaande houden tijdens een gesprek, een film, tijdens het eten.

2)Nochtans kan ik 'hyperfocussen' d.w.z. dat ik me zodanig op iets kan concentreren (een boek, een film, slapen, ...) zodat niets me kan storen. De wereld mag rondom mij vergaan, ik zal het niet merken.

3)Ik heb een fobie voor de telefoon. Bij mij staat altijd het antwoordapparaat aan, ook als ik thuis ben, ik zal zelden als eerste bellen, mijn gsm dient om het uur te weten...Ik mail of sms tien keer liever dan te bellen.

4)Ik ben een 'pietje precies' in taalgebruik, zowel Nederlands als Portugees. Ik heb een hekel aan dt-fouten en vooral aan die mailtjes met afkortingen (die er geen zijn) en woorden zoals 'baaibaai'.

5)Ik denk zonder tussenstappen en eigenlijk ook onlogisch wat heel verwarrend kan zijn in een gesprek. Dan zie ik de ander denken 'oh waar heeft hij het over' terwijl ik gewoon al over iets anders bezig ben.

Ik geef dit stokje door aan kristalvrouwtje.

12:39 Gepost door Repelsteel in Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: adhd, repelsteel, het leven zoals het is, stokje |  Facebook |

25-05-07

zonnige vrijdag

Gisteren en vandaag is het schitterend weer. De zon schijnt volop en het is heel warm in de Brugse binnenstad. De toeristen lopen te puffen van de hitte en de Japanners gebruiken hun parasolletjes.

Helaas kan ik er niet veel van genieten want ik ben volop bezig het tweede en derde cursusjaar Portugees aan het voorbereiden. Ik heb al de vijf eerste lessen van jaar 2 klaar en de eerste les van jaar 3. En aangezien er zo'n 25 lessen moeten gegeven worden, ben ik nog wel een tijdje zoet hiermee. Ik had het graag voor de zomer afgewerkt zodat ik niet tijdens de vakantie ermee bezig moet zijn en klaar ben tegen de 2de week van september. Verder ziet het weekend er tamelijk rustig uit maar bij ons kan de agenda snel veranderen...Iedereen nog een prettig weekend!

22-05-07

Georges

Maandagavond was junior over zijn toeren. Doordat hij verjaarde zaterdag is hij niet naar de judotraining geweest en dus hoorde hij pas maandag op school het droevige nieuws: zijn judomaatje Georges, 13 jaar, heeft zich opgehangen op zijn kamer. Deze morgen werd de (nochtans op het eerste zicht vriendelijke en goedlachse) jongen begraven te Assebroek. Junior was er serieus over aangedaan, tot huilen toe in zijn bed. Hopelijk blijft hij er niet lang over tobben. Vandaag mochten ze met de fiets van Brugge naar Oostkamp op klasuitstap en goddank is dat zonder ongelukken gebeurd (want junior en fietsen dat is zoals een pyromaan lucifers geven...). Voor woensdagmiddag staat het verjaardagsfeestje van Gabriella (6 jaar) op het programma waar zowel junior als prinses naar toe gaan. Wat mezelf betreft: geen nieuws is goed nieuws zeker?

20-05-07

druiligere zondag, zonnige maandag?

Het verjaardagsfeestje van junior is goed verlopen met én tenzij dat junior wat tegendraads was. Na een leuke aperitief met opa en oma hebben we gegeten op de steengrill. Maar junior had weinig honger en verkoos de tafel vroegtijdig te verlaten om een dvd-film te bekijken (Pirates of the Carribean II) die hij opvallend luid zette om de aandacht te krijgen. Want zus prinses zat nog aan tafel volop te eten en kreeg natuurlijk alle attentie van de familie. Bij de taart kwam hij terug aan tafel en mocht hij de 11 vuurwerkstokjes aansteken maar dat lukte hem niet, dus opnieuw mokken en opnieuw van tafel... Slechts nadat we hem een half uur genegeerd hadden, kwam hij terug aan tafel voor zijn dubbelgroot stuk taart, dat hij natuurlijk niet opkreeg... Enfin, wat toestanden met onze koppige adhd-er die het feestje vooral voor zichzelf verpestte. Wij lieten het niet aan ons hart komen en genoten van het eten en het gezelschap. Vandaag is hij dan gekalmeerd en het braafste kind dat je je kan wensen (in de gegeven omstandigheden). We zijn met die motregen het huis niet uit geweest maar ik heb de grote vaat gedaan en senhora heeft de kamers van junior en prinses uitgemest. Voor morgen staan de boekentassen klaar. Op naar een zonnige maandag?

19-05-07

junior jarig

Donderdagmiddag zijn we naar de H.Bloedprocessie geweest. Er was enorm veel volk maar gelukkig hadden we nog een plaatsje op de eerste rij. Veel verandert de jaarlijkse processie niet. Op het einde liepen wel veel politici mee, zijn er misschien verkiezingen in aantocht...

Vrijdag dan naar de Brugse Meifoor. Ook daar veel volk want het was een dag aan verminderd tarief. Niettemin ben ik toch enkele tientallen euros lichter doordat junior en prinses op zowat van alles wilden zitten: de Aqua Splash, het schietkraam, trampoline, piratenkot, spookkot, botsauto's, doolhof, enz... Enkele fotootjes van een geslaagde dag:

DSC01572webDSC01573webDSC01577webDSC01583webDSC01590webDSC01592webDSC01597webDSC01601web

 

 

 

 

 

 

Vandaag wordt junior 11 jaar. Na de scoutsmiddag hebben we een etentje dat hij zelf mag samenstellen. Hij koos voor steengrill. Bovendien komen opa en oma meevieren. Maar dat is een verhaal voor de volgende keer.

18-05-07

75.000?

Een vlug tussendoortje...

Ben jij vandaag, beste bezoeker, de 75.000ste bezoeker? Laat dan een reactie na zodat ik je kan feliciteren...

Groetjes aan iedereen van de repelsteelfamilie!

00:22 Gepost door Repelsteel in Web | Permalink | Commentaren (6) | Tags: blog, repelsteel, dagelijks leven, rond getal, getalleke |  Facebook |

17-05-07

weeral weekend

Bezoekers aan deze blog hebben al gemerkt dat ik niet veel geschreven heb de laatste dagen want de fut is er een beetje uit. Maar dat maak ik nu goed te beginnen met zondag jl.

De wandeling van de vzw Vlaanderen-Lusitânia in het centrum van Brugge was een groot succes. Zowat 100 mensen wandelden het parcours op zoek naar de historische Portugese aanwezigheid. Met koffie en een gebakje (pastel de nata) vooraf en een drankje achteraf, waren de regenbuien snel vergeten. Samen met de bestuursploeg hebben we alles opgeruimd en was ik om 21.30 uur thuis.

Maandagmiddag moesten we met junior naar de kinderpsychiater. Naast zijn ADHD heeft die immers een persoonlijkheidsstoornis die ons veel zorgen baart. Zijn medicatie Concerta blijft ongewijzigd en er komt een soort van algemene vergadering met school, psychologe en wij om over zijn toekomst te beslissen: sturen we hem voor het 6de leerjaar naar een speciale school (type 3) met internaat of niet. Een belangrijke beslissing die mij en senhora deze week al heel wat gepieker heeft opgeleverd.

Woensdagmiddag was de schoolweek alweer teneinde. G. kwam spelen bij prinses en ik ben weest shoppen met junior: hij mocht vrijetijdskleren kiezen die hij zelf tof vond en was natuurlijk in zijn nopjes.

Vandaag gaan we allicht naar de H.Bloedprocessie in Brugge kijken, als de regen wat uitblijft, morgen gaan we naar de Meifoor en zaterdagavond vieren we juniors 11de verjaardag. Maar daarover volgende keer meer.

14-05-07

spam

vandaag gelezen, 't is de moeite!

Liefst 93 procent van alle ontvangen mails is spam

In de lente van 2007 bereikte het aantal spammails in ieders mailbox een triest record: maar liefst 93 procent van alle ontvangen mails is spam. Dat blijkt uit de meest recente versie van de Spamometer van Ipswitch.

Vorig trimester vertegenwoordigde spam 84 procent van alle ontvangen mails, en gedurende dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 62 procent. Ruim een derde van alle spam bevat medische boodschappen (34 procent). De tweede plaats is weggelegd voor mails met een financiële inhoud en phishingmails, gevolgd door onleesbare mails. Die bestaan uit symbolen en tekens en zijn ontworpen om spamfilters om de tuin te leiden. De top vijf wordt vervolledigd door spammails over kansspelen en pornografie. (KVA)

18:18 Gepost door Repelsteel in Web | Permalink | Commentaren (5) | Tags: blog, mail, spam, repelsteel, column |  Facebook |

12-05-07

leuk weekend

Weekoverzichtje: wat waren de belangrijkste gebeurtenissen? Mijn voornaamste wapenfeit was allicht het wassen van de auto en het uitmesten aan de binnenkant (snoeppapiertjes, sigarettenas, vastgekleefde chicletten). Aan de kant van de leuke gebeurtenissen staat ongetwijfeld de receptie van de taalcursisten donderdagavond jongstleden. Zowat iedereen was er en we hebben rustig maar gezellig kunnen babbelen met elkaar. Ik hoop echt iedereen terug te zien in september voor het tweede en derde jaar want het zijn allemaal boeiende mensen.

 

Het weekend staat in teken van de Portugalwandeling in Brugge zondagmiddag. Zaterdagmorgen gaan we met enkele mensen de zaal en bar klaarzetten, en 's middags doe ik de laatste boodschappen. Zondagmorgen gaan we niet naar de mis want we de kerk zit overvol met de eerste communiekanten. Senhora bakt de Portugese pasteitjes om 's middags voor de wandeling te serveren en ikzelf moet al om 12.30 uur in Casa Videira zijn om de eerste wandelaars op te vangen en te bedienen. Overigens heeft het geen zin meer om hier reclame te maken want de wandeling (met koffie en wijntje achteraf, bovendien met boerestutte en rauw hespe) kan niet meer inschrijvingen aan.

 

ps wie weet een probaat middeltje om kauwgom uit het tapijt te verwijderen? graag reactie en voor de rest: supertof weekend toegewenst!!!!

pps weet iemand wat er met Annekes blog aan de hand is (Roosje-An), want ik geraak er niet meer op (allé op haar blog hé)??

10-05-07

poesje op mijn pc

Ik kan niet bloggen want ik heb een kater...Kann_nicht_arbeiten__habnen__Kater..._1[1]

13:50 Gepost door Repelsteel in Repelsteel | Permalink | Commentaren (7) | Tags: repelsteel, poesje, pc, het leven zoals het is |  Facebook |

09-05-07

halfjaarlijks

Halfjaarlijks was ik de buitenkant van de auto. Dat komt omdat ik er een grondige hekel aan heb. Bovendien is er geen carwash in de Brugse regio tenzij zo eentje dat je zelf nog moet wassen, dan kan ik het evengoed thuis doen of beter gezegd bij opa en oma. Want zelf heb ik geen voortuintje aan mijn stadswoning dus is het gemakkelijker om de auto te wassen met de tuinslang op de oprit bij mijn ouders. Het Fordje blinkt weer en dan heb ik altijd het gevoel dat het beter bolt. Nu nog de binnenkant stofzuigen, misschien deze middag tussen de regenvlagen door...

08-05-07

tractor

Let op de wielen en de positie van de vrouw...

 

denge45

11:02 Gepost door Repelsteel in Humor | Permalink | Commentaren (2) | Tags: foto, tractor, humor, mop, repelsteel |  Facebook |

07-05-07

Zeebrugge

Gisterenmiddag zijn we met de spirit-bus meegegaan om de Zeebrugse haven te bezoeken die 100 jaar bestaat. Best dat we onze jassen mee hadden want er woei een koude zeebries. Het was leuk om eens op plaatsen te komen waar je als burger anders niet mag komen en de grote containerschepen waren indrukwekkend. Senhora poseert voor zo'n zeereus...
DSC01544web

Er wordt wel eens gezegd dat Zeebrugge de grootste autoparking van de wereld is. Zowat alle nieuwe auto's voor Europa en Groot-Brittannië worden via de Zeebrugse haven ingevoerd:

DSC01552web
En tot slot nog een mooie foto van prinses met haar haren in de wind...
DSC01553web

foto's uitgebloeide bloemen

Zaterdagavond hebben we goed de paling (of tongetjes) met friet verteerd bij opa en oma. Vooraf nam ik nog wat foto's van de bloemenweelde in de tuin. Straks een verslagje van Zeebrugge. Prettige week!

DSC01538webDSC01539webDSC01540webDSC01541webDSC01542webDSC01543web

05-05-07

ladies night

Vrijdagavond was senhora met haar vriendinnen op stap: drankje, filmpje in de nieuwe Kinepolis, nog een drankje achteraf...Enfin op dit uur kan ik nog niet vertellen hoe laat ze gearriveerd is...

Vandaag ziet het programma er weer heel druk uit. Deze morgen heeft junior zijn gitaarles en deze middag heeft hij en zijn zusje prinses opendeur op hun school. Vanavond moeten we dan paling-friet gaan eten bij oma en opa. Zondag is ook al bezet met 's morgens de mis en 's middag gaan we met een groep en de autobus de Zeebrugse haven bezoeken. Hopelijk kan ik wat fotootjes nemen en dan volgt hier wel een verslagje van de activiteiten...Iedereen een prettig en deugddoende zaterdag toegewenst!

04-05-07

Annick vermoord

Het nieuws gisterenavond ging over het vinden van het lichaam van de verdwenen Annick Van Uytsel. Het meisje haar korte leven werd allicht bruusk afgebroken. Zowel senhora en ik, en ik denk vele ouders, volgden de situatie op de voet. Wij trekken het ons nogal aan: zoveel leed bij familie en vrienden. Het zal je kind maar wezen. Zelf denk ik dat ik niet insta voor de gevolgen mocht er ooit iets gelijkaardigs met mijn kids gebeuren...

Uit respect voor het leed van de ouders van Annick en ook alle andere mensen die een kind verloren (ongeval, ziekte, moord) blog ik vandaag niet meer. Trouwens wat zijn onze kleine verzuchtingen en ons dagelijks leventje waard in vergelijking met het ergste wat je als papa kan overkomen...

03-05-07

onaangenaam

Gisteren heb ik twee onaangename taken moeten doen. Ik kan er niet veel over vertellen tenzij dat de éne nogal privé is en de andere een schadeloosstelling. Normaal gezien stel ik dergelijke zaken altijd uit maar gisteren heb ik de koe bij de horens gevat en meteen door de zure appel gebeten. En zie, uiteindelijk valt het nog allemaal mee en ben ik wel een beetje opgelucht. Om in schoonheid af te ronden nog een zelfgenomen bloemenfoto die ik als bureaubladachtergrond gebruik:

DSC01524web

 

01-05-07

plezier in het bos

Vanmiddag hadden de repelsteeltjes de keuze: een wandeling in de stad, een fietstochtje of met de auto naar het bos. Tegen de kids hun goesting (ze wilden naar de meifoor) vertrokken we naar het provinciaal domein Bulskampveld/Lippensgoed in Beernem. Blijkbaar hadden nog families hetzelfde idee want de parking stond overvol. Meteen zagen we nogal onverwacht wat bekenden. Een doortocht aan het bezoekerscentrum viel aardig in de smaak, daarna de grote kruidentuin en tenslotte de cafetaria met speeltuin. Uiteindelijk hadden we de grootste moeite om ze na 3 uren bos, terug mee naar huis te krijgen.
DSC01528web

 

Junior en prinses (en ook wel senhora) hebben genoten van ons middagje uit. Natuurlijk kon ik het niet laten om wat foto's te nemen van de kruiden- en bloemenweelde:

 

DSC01510webDSC01511webDSC01513webDSC01517webDSC01520webDSC01521webDSC01522webDSC01523webDSC01524webDSC01525web 

21:56 Gepost door Repelsteel in Repelsteel | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bos, uitstap, bulskamp, beernem, brugge, repelsteel |  Facebook |

1/5 dag zonder arbeid

De reacties van junior en prinses bij hun terugkeer uit Brussel van 100 jaar scouts waren totaal verschillend: prinses was doodmoe en junior bleek een vat vol (negatieve) energie te zijn. Na beiden in bad gestopt te hebben en een spagettietje (of hoe schrijf je dat zonder fouten), waren ze zacht genoeg om in bed te krijgen. Helaas waren ze maandagmorgen naar gewoonte al klaarwakker en op om 7.30 uur. Daar ging de relatieve rust van senhora en ik van de zondag voordien... Senhora moest gaan werken 's morgens dus heb ik voor de kids gezorgd en ze waren braaf zodat ik nog een uurtje of twee kon strijken. 's Middags ben ik met hen naar zee geweest (onze traditionele plaats halverwege Zeebrugge en Blankenberge) en ik moet zeggen dat het te doen was: niet koud maar de wind zorgde ervoor dat je niet kon plat liggen. Junior slaagde erin om zijn vlieger naar de knoppen te helpen. Toch zijn we allen roodverbrand als kreeftjes. Senhora had ondertussen lamskoteletjes gemarineerd zodat ik slechts de barbecue te ontsteken had om ze te grillen. Na een lange avond (zonder TV) en veel badplezier zitten ze allemaal in hun bed met uitzondering van deze nachtvogel...Voor vandaag 1 mei zijn er nog geen concrete plannen maar dat kan snel veranderen. See you all!

00:32 Gepost door Repelsteel in Repelsteel | Permalink | Commentaren (4) | Tags: 1 mei, dinsdag, junior, prinses, senhora, scouts, repelsteel, zee |  Facebook |