14-04-07

amper 15° aan zee

Donderdagavond ben ik met junior naar de buurtvergadering over onze straat als speelstraat geweest. De schepen was er evenals Jochen (jeugddienst en ex-scoutsleider), Maarten (ex-voorzitter jeugdraad en spiritist) en vooral veel buren die ik nog niet goed kende. Vanaf 8 juli is onze straat elke zondagmiddag een speelstraat waar kinderen het voor het zeggen hebben. Sommige buren wilden me meteen als voorzitter van de kerngroep maar die oproep heb ik wijselijk afgehouden om niet opnieuw in mijn klassieke fout te vervallen (teveel hooi op mijn vork nemen).

Vrijdagavond hebben we onze junior naar het scoutsweekend in Ruien (bij het Kluisbos in Kluisbergen) gebracht. Wat meteen opviel was dat de termometers langs de baan vanaf Roeselare 5° meer aanduiden dan bij ons in Brugge. Het binnenland is dit weekend duidelijk een stuk warmer dan aan zee (en Brugge). Vanmiddag zijn we trouwens naar Nieuwpoort getrokken en langs de hele kustlijn zagen we niemand in badpak. Integendeel een jasje was geen overbodige luxe. We hebben ons dan ook beperkt tot de aankoop van verse vis en heel veel schaaldieren om dan vlug de snelweg huiswaarts te nemen (rond 17 uur was er geen file maar toch sterk vertraagd verkeer op de E40). Thuis hebben we dan met ons drietjes (senhora, prinses en ik) een barbecuetje gehouden met een nieuwe ontdekking: sneetjes leitão (of karbonaatjes van het melkvarkentje) op de grill, een aparte smaak maar heerlijk! (gekocht in de Carrefour).

Vandaag worden we tegen elven verwacht in Kluisbergen waar junior een show zal opvoeren met zijn scoutsmaats en we vergast worden op aperitief. Daarna trekken we rond om een geschikt restaurantje te vinden voor het middagmaal. Straks vertel ik wel waar we beland zijn...Hopelijk zijn we op tijd terug voor de finale van Paris-Roubaix.

Commentaren

Goedemorgen Bart :-) Ik wens jullie een fijne zondag.
Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 15-04-07

Goedemiddag Een lekker restaurantje vanmiddag
Een terrasje met een glaasje wijn
Daarna nog naar de koers kijken.
Wat moet een mens nog meer hebben

Nog een zonnige zondag verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 15-04-07

Repelsteel, Ook voor jullie een goeie start morgen.
Wij zijn in Parijs een klasgenoot van Rodrigo
tegengekomen in een metrostation.
Vraag mij niet meer welke...
We hebben er zoveel gedaan!:-)

Groetjes

Gepost door: emiel | 15-04-07

hier was het te warm zene, ni te doen hopelijk wordt het de komende dagen ietje frisser.
vele groetjes

Gepost door: sylvie | 15-04-07

Goedeavond Ik hoop dat jullie genoten hebben van het uitstapje vandaag.
Voor strakjes welterusten
Groetjes

Gepost door: Rita | 15-04-07

Hei, effe bijgelezen. Hier ook megawarm vandaag. En, nee, ik ontwijk de chat niet, ik heb gewoon geen tijd. Ook de komende drie dagen worden hectisch. Daarna hangt het ervan af of ik de interimjob heb of niet... In elk geval: geniet van de lentedagen - ik ben jaloers van je gelijkmoedigheid zoals die op je blog blijkt. Ik kom er niet toe die rilatine te nemen. Ik vergeet het gewoon. Tot schrijfs/mails/blogs in elk geval!

Gepost door: Wan | 15-04-07

** ik kom nog even snel langs, de dagen vliegen voorbij in het zieknhuis dan wel...kon niet van de zon genieten :(
groetjes

Gepost door: anita | 16-04-07

Goedemorgen Een drukke week in het verschiet !!
Nog een fijne maandag verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 16-04-07

De commentaren zijn gesloten.