15-11-06

ADHD-praatgroep

Ziezo net thuis van de praatgroep voor volwassen adhd-ers. Ik heb dus niet de voetbalmatch van de Rode Duivels gezien maar blijkbaar heb ik niet veel gemist haha. In de praatgroep hebben de meeste mensen al een ADHD-diagnose van jaren ver terwijl ik nog eigenlijk maar een groentje ben met mijn diagnose van nu een jaar oud. Toch herken ik veel problemen die zij ook in het begin gehad hebben om hun leven weer op de rails te zetten. Het moeilijkst is het aanvaarden én begrijpen door de omgeving: partner, familie, collega's. De meesten hebben problemen met 'gezag' of hierarchie en zijn dus zelfstandig begonnen. Wat trouwens een ideale uitlaatklep is voor de creativiteit in je hoofd. Ik kan bij wijze van spreken 100 ideeën per minuut lanceren maar ze zijn helaas niet altijd even realistisch. Dat is mijn grootste probleem: hersenen die nooit eens stilvallen ook niet tijdens de R.E.M.-slaap. Gelukkig ben ik op goeie weg om te leven met ADHD, het heeft immers ook zo zijn voordelen. Maar ik heb ondertussen zin gekregen om iets anders te doen (aandachtstekort you know) dus zal dat voor een volgende keer zijn...Doei!

23:36 Gepost door Repelsteel in Repelsteel | Permalink | Commentaren (7) | Tags: slapen, adhd, praatgroep, brugge, repelsteel |  Facebook |

Commentaren

:-) Tuurlijk waarde gij den eerste. Nen dikken knuffel terug.
Denk je strak even aan mij/ons? Ik moet met Sverre naar de kinderneuroloog en vandaag wordt de rilatineknoop doorgehakt. Niet simpel ... ik krijg op den duur in beide gevallen het gevoel geen goede moeder te zijn .... pffff .... Maar we gaan ervoor! That's anneke ;-)
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 16-11-06

ja op je reactie, ik lees ze allemaal en probeer ze te beantwoorden. Iedere reactie vind ik belangrijk genoeg om te lezen, ieder mens is anders en ik weet heel goed dat het vaak moeilijk is om voor te stellen wat ik meemaakte, tenzij je er zelf ook ingezeten hebt, en zo zijn er jammer genoeg ook veel!

Gepost door: Beesken | 16-11-06

dat zal je zeker helpen zo een praatgroep, daar begrijpen de mensen je waarschijnlijk veel beter en kan je je gedachten en problemen kwijt maar je vrouwke en kinderen zullen ook altijd voor je klaarstaan en wij ook natuurlijk. groetjes

Gepost door: sylvie | 16-11-06

Help! Dank je voor het berichtje op mijn blog... Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen... Ik ben een leek hierin! Hoe kan ik zelf ook linkjes plaatsen? DAn heb ik het elke dag makkelijker om jullie te bezoeken...

Gepost door: sterrenmama | 17-11-06

Dubbel Ik kwam altijd met een dubbel gevoel terug van die praatgroep. Blij dat ik niet alleen was, en teleurgesteld dat ik niet alleen was. een mens wil zo graag uniek zijn hee, en plots zag ik dat ik zelfs in mijn afwijkingen niet uniek ben. In de praatgroep kreeg ik mijn fameuze bijnaam: een getalenteerd wild paard. Vandaar dat ik niet kan stoppen met denken hee: een paard heeft een groot hoofd, dat is gemaakt om te denken ;-). Nog veel succes gewenst met de aanvaarding! Als je tijd hebt, lees gerust "journeys through ADDulthood" eens, reckognisable stuff man! Zeg kunnen we geen ADD-bedrijf beginnen??? Dat zou toch wel lachen worden zeker!

Gepost door: Wan | 17-11-06

diagnose Dag Repelsteel, bij mij is pas enkele dagen geleden mijne frank gevallen dat ik weleens ADHD zou kunnen hebben. Doordat ik op het werk zoveel fouten maak terwijl is zo mijn best doe, ben ik op internet gaan surfen en zo kwam ik op verschillende sites terecht over ADHD. Toen ik die symptomen las, viel opeens elk puzzelstukje op zijn plaats: het jobhoppen, mijn vertrooidheid, geen interesse voor details, mijn slechte geheugen, 1001 gekke ideeën, slechte concentratie bij het lezen, ... het kan gewoon niet anders. Nu zou ik graag een diagnose laten maken, zodat ook ik ermee kan leren omgaan. Want op werkgebied begint het echt wel een probleem te worden. Ik ben 27jaar en al bezig aan mijn 34ste job! Vind je blog heel geweldig!!!

Gepost door: Evelyn | 13-08-07

groep hai, ik ben bezig om te zoeken voor een , praatgroep, over ad hd bij mij in de omgeving : woon zelf vlakbij in alkmaar. maar om de een of andere reden kan ik [ nog] geen tel nr vinden :) kan iemand mij aub helpen ?! door te mailen of te bellen : 06 41325547 dank alvast :)

Gepost door: marcel | 30-11-09

De commentaren zijn gesloten.