26-08-06

Westvlaamse pastoors

Vandaag gelezen. Zou het enthousiasme van 'moderne' parochies of de verjonging van sommige kerkraden daarvoor verantwoordelijk zijn?

"Alleen Brugge heeft nog nieuwe kandidaat-priesters

LEUVEN - Voor de gezamenlijke priesteropleiding van de bisdommen Antwerpen, Gent, Hasselt en Mechelen-Brussel die op 1 september van start gaat in de gebouwen van het Johannes XXIII-seminarie in Leuven heeft zich geen enkele priesterkandidaat aangeboden. Er zijn wel ouderejaars.

Begin maart werd door de bisschoppen van Antwerpen, Gent, Hasselt en Mechelen besloten tot de gezamenlijke priesteropleiding in Leuven, gezien het kleinere aantal seminaristen. Er werd voor Leuven gekozen gezien de aanwezige accomodatie en de goede bereikbaarheid.

Het bisdom Brugge, dat van oordeel is nog krachtig genoeg te zijn om een eigen seminarie te behouden, doet niet mee met het interdiocesane initiatief. Brugge heeft dit jaar vier, mogelijk vijf priesterkandidaten, aldus Doenja Van Belleghem, adjunct-perschef van het bisdom Brugge.

Het bisdom Brugge heeft traditioneel altijd meer priesterroepingen gehad dan de andere Vlaamse bisdommen. Het feit dat het bisdom Brugge nog relatief veel jongere priesters telt, zou één van de redenen zijn waarom er zich nog West-Vlaamse kandidaten aanbieden voor het priesterschap.

 llc (belga)26/08/2006"

23:21 Gepost door Repelsteel in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pastoor, kerk, brugge |  Facebook |

Commentaren

Ik heb een kandidaatpriester gevangen heden ochtend En hij heeft een stukje geschreven.
Leuk.

Groeten,
GDB

Gepost door: GDB | 27-08-06

De commentaren zijn gesloten.