20-08-06

VW Passat = VW Passé?

Woensdag jl. in Portugal nog naar de garage geweest met 'ma bagnole'. Nieuwe olie- en luchtfilter laten steken en een grondige checkup laten doen. Donderdagmiddag zijn we dan in de regen huiswaarts gekeerd...met de piepers!

De wagen startte slechts na 4-5 keer proberen en veroorzaakte een verstikkende rookwalm maar het ergst van al was dat de motor afsloeg toen ik remde. Aldus zijn we met veel schrik voor lijf en leden over de Pyreneën geraakt en ons door de Parijse files geworsteld. Omdat we vreesden dat de auto niet meer zou starten na een slaappauze, zijn we meteen in één ruk doorgereden naar België. Net over de grens in Doornik begon bovendien het verklikkerlichtje van de olie te flikkeren en te biepen! Gelukkig kon ik in de naftepomp in Wevelgem een litertje olie kopen om in de Volkswagen te kieperen. Met dank aan onsliefvrouwtje van Fatima waar we dinsdag waren om ons behouden te laten thuiskeren...

 

Na een verkwikkende nachtrust (alle repelsteeltjes geslapen tot zaterdagmiddag 12 uur!) heb ik de auto in de garage gelaten. De bedenkelijke blik van de garagist voorspelde weinig goeds. Inmiddels rijd ik met zijn vervangwagen, een Ford Fiesta uit de jaren stilletjes.

Mijn VW Passat is VW Passé? Meer nieuws in de loop van de week...

03:02 Gepost door Repelsteel in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: volkswagen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.