14-06-06

Kaká

Net de eerste wedstrijd gezien van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Met mijn Braziliaans shirtje en een glas Portugese wijn heb ik genoten van de wedstrijd Brazilië-Kroatië. Als supporter van een finale Portugal-Brazilië moet ik zeggen dat Kroatië (zonder de Bruggelingen) alleszins een gelijkspel verdiende, maar ja Kaká besliste er anders over.

 

Laat het nu eens voor iedereen duidelijk zijn: kaka (uitgesproken als kakke) = stront (excusez-le-mot) en Kaká (met hoofdletter en accent op de tweede lettergreep, dus uitgesproken als kukaa) = de voetbalspeler. Zelfs de VT4-commentators hebben geen kaas van Kaká gegeten.

 

Ondertussen een warme driedaagse achter de rug. Zaterdag boodschappen gedaan van Horeca Totaal tot de Carrefour. Zondag met de trein en de harde kern van Lusitânia naar Brussel om deel te nemen aan het Portugese feest aldaar. De markt aan de Midi liet iedereen links liggen om met ferme tred naar de eerste Portugese 'tasca' te trekken waar het Portugese gerstenat (of gerstennat?) rijkelijk vloeide (10 pinten per uur?). Om 13 uur werden we verwacht in een groezelig restaurantje (de Algarve) met een uitstekende keuken! De schotels Portugese hutsepot (met oren en choriço en bloedworst) en de 'arroz de marrisco' (rijst met schaaldieren) werden voortdurend aangevoerd, bovendien dronken 15 volwassenen 9 literflessen witte en rode wijn. Als afsluiter een 'bica' (sterke Portugese expresso) met sterke drank, en we konden er weer tegen...

 

Op het feestplein was het warm en kwamen we veel oude bekenden tegen. Het resultaat was dat opnieuw het bier niet snel genoeg kon worden aangevoerd.

Uiteindelijk misten we de trein naar Brugge doordat twee leden (M. en Cap.) zich dienden te laten ondersteunen, onderweg nog koffie en water nodig hadden om te bekomen, enfin decadent...

 

Uw repelsteel was allicht de nuchtersten (medication you know) en uiteindelijk kreeg ik iedereen in ons lokaal in Brugge om boeréspe mé stuttn te geven. De match Angola-Portugal is vergaan in het rumoer...

 

Maandagmorgen om 7 uur moest ik de auto naar de garage brengen, een technieker ontvangen om 9 uur, dan siesta om weer naar ...Brussel te kunnen gaan.

 

Ik werd er om 18 uur verwacht op de ambassade van Portugal ter gelegenheid van een receptie van de 'gestelde lichamen' omwille van de Portugese feestdag.

De ambassadeur kende me nog, de eerste garçon die we tegenkwamen was een oude bekende, repelsteel was de enigste man zonder plastron, jullie hebben de groeten van kardinaal Danneels en de topmanager van Belgacom, én het was enig om eens mee te maken! We (ik had de penningmeester van Lusitânia meegenomen als chauffeur, haha) werden goed gesoigneerd met hapjes en drankjes (bacardi-cola, gin-tonic, ...). De politiehelicopter vloog over de ambassade als bewaking en we ontmoetten heel veel nieuwe interessante mensen. Op de terugweg hebben we gegeten in het "naftestation" in Wetteren om onze vrouwen niet te doen opdraaien voor het eten.

 

Vandaag nog mijn auto wezen oppikken in de garage: 372 euro, astemblieft!

Enfin, hij staat in orde nu. Nu nog ik en we zijn weer vertrokken....

00:36 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

als rasechte vrouw heb ik gisteren genoten van Kaká en de t-shirtenwissel op het einde :p

Gepost door: Anne | 14-06-06

De commentaren zijn gesloten.