11-05-06

Oproep: actie tegen racistisch geweld

Vorige week werden twee jongemannen aangevallen aan de Maalse steenweg.
Dit nieuwe geval van geweld was zeker zinloos aangezien het om een racistische aanval gaat.
 
Laten we dit voorval stilzwijgend aan ons voorbij gaan? Als zwijgen toestemmen is, moeten we dan niet dringend veel lawaai maken? Moeten we rond ons heen blijven kijken wie nu de eerste stap zet of moeten we als groep, als bevolking onze solidariteit met de slachtoffers betuigen?
 
Morgen vrijdag 12 mei spreken we daarom af om 18u op de parking van de Sportline-winkel (aan het begin van de Maalse steenweg). Om 18u15 zullen we dan het verkeer even ophouden om samen op de plaats waarop het is gebeurd even lang lawaai te maken als dat het heeft geduurd om twee mensen kapot te schoppen. Daarna gaat iedereen terug naar huis. We voorzien dat de actie om 18u30 afgelopen zal zijn.
 
We roepen daarom het brede middenveld in Brugge en iedereen die onze samenleving mee helpt op te bouwen op om zich aan te sluiten bij deze actie. Laat van je horen. Niet in naam van je eigen organisatie of politieke overtuiging maar in naam van vrijheid, veiligheid en democratie. Daarom vragen we ook om geen spandoeken of pamfletten mee te dragen maar met een kreet (fluit, trommel, kinderen,...) de stilte te doorbreken. We vragen met aandrang om onze actie ook niet te richten tegen de daders maar wel als warme solidaire boodschap voor de slachtoffers. Wie zich tegen personen of tegen een plek wil gaan manifesteren vragen we ook om deze actie daarvoor niet te misbruiken. Met deze actie willen we samen met onze kinderen, vrienden, buren, collega’s,... een stem laten weerklinken. Omdat we geloven dat zwijgen toestemmen is en dat er dus momenten zijn waarop je als burger ook je mond moet open doen.

22:40 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.