10-05-06

skins = neonazis = crapule!

Heb ik iets gemist?
Dagelijks wordt mijn mailboxje gevuld met allerhande spirit-mededelingen maar ik vind helemaal niks terug over de (het) recente golf(je) van racistisch geweld in West-Vlaanderen .


Nou breekt mijn klomp!
Ik vind het al erg dat Spirit zijn kiezerspubliek versmalt tot mensen die enkel oog hebben voor de ethische, morele en andere zachte waarden in de samenleving (met alle recht en mijn respect!). En dit in tegenstelling met de rechts-liberalen van de VLD (en ook wel CD&V) die gaan voor de 'hardwerkende burger'. Ik zou dus liever hebben dat er gepraat wordt over werk, de werkzekerheid, de werkloosheidsval, de verplichte flexibiliteit, de druk op de arbeiders aan de band in de fabrieken, de macht(eloosheid) van de vakbonden, de vlucht naar China van de ondernemers, en andere economische thema's waar het bij het gros van de kiezers om gaat. Maar als dan toch een voorkeursitem van spirit in het nieuws komt, zwijgt men in alle talen! Allo? Is there anyone out there??
 
Enfin, om voort te doen: heb ik het gezegd of heb ik het gezegd?
Allemaal samen: Ja repelsteel, ge hebt het gezegd!
Dank u, tisniekske.
Ik bedoel maar dat ik naar aanleiding van de uitdrijving van de asielzoekers in het illegale vluchthuis in Zeebrugge, in een vlammende Brugschen colère ben geschoten en toen ondermeer een schrijfsel op mijne blog heb gepost waarin Moenaert, de Brugse burgemeester, schijnheiligheid (tis ne kalote) werd verweten. Voor de kneusjes onder jullie geef ik hier enkele letterlijke citaten uit de wereldberoemde tekst mee:

"Eventjes voordien vindt je op de hoek een café die de 'Kastelein' heet en waar vanaf 16 uur op zaterdagmiddag tientallen skins (ja hoor, gekleed in voornoemde merkkledij) samentroepen. De zaak is onlangs enkele maanden dicht geweest vanwege een schietpartij. Ondertussen is het weer 'vollen bak'."

"hoe kan dan een café op het grondgebied van Brugge een trefpunt zijn voor dit crapule?"

"1) ofwel bent u bang voor de gevolgen van een definitieve sluiting;
2) ofwel rekent u op hen als kiezers voor de Cd en V in 2006;
3) ofwel heeft u al een akkoord met hun favoriete vertegenwoordiger Vlaams Blok om een koalitie te vormen in 2006?"
 
Ja dus, ik heb het gezegd en ik heb toen emotioneel én scherp uitgehaald naar de burgemeester.
De skins (type neo-nazi)  is dan wel marginaal tuig, en het zijn er maar een paar tientallen, maar je bent daar vet mee als je ineengeslagen wordt omdat je bijvoorbeeld zwart bent, of een rastakapsel hebt, of een buitenlandse partner hebt die met een accent spreekt, of .... 
 
Gaan we pas reageren als we de Duitse toestanden van enkele jaren geleden meemaken (toen ging er geen week voorbij of er werd een huis in brand gestoken)?

00:25 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.