26-03-06

Spirit wordt partij voor alle gezinnen

Spirit wordt partij voor alle gezinnen
 

(Belga) Gratis kinderopvang tijdens de werkuren, een basisbescherming voor samenwonenden, evenveel kindergeld voor iedereen of de invoering van verhuursubsidies. Het is een greep uit de voorstellen die Spirit zondag goedkeurde op haar gezinscongres. De linksliberalen hielden afgelopen weekend in Gent een tweedaags congres onder de noemer "familiale omstandigheden".

De militanten konden zich uitspreken over 102 stellingen die het wetgevend kader moeten aanpassen van de maatschappelijke realiteit. Het klassieke gezin staat immers al een tijd onder druk en tal van andere samenlevingsvormen doken op. De partij wil dat iedereeen vrij kan kiezen zonder daarvoor gestraft te worden. Een goed statuut voor iedereen die niet huwt dus. "Spirit is een gezinspartij geworden, maar dan van alle gezinnen", vatte congresvoorzitter Bart Caron samen. Zo pleit Spirit ervoor dat samenwonenden een wettelijke bescherming genieten wanneer één van de partners bijvoorbeeld weggaat of sterft. Wanneer de relatie op de klippen loopt en er zijn kinderen dient er alimentatie te worden betaald en moet er een regeling bestaan rond de verdeling van de goederen. Bij een sterfgeval moet de overblijvende partner de erfenis kunnen krijgen en mag hij of zij niet zomaar uit het huis worden gezet. (svr)

(integrale overname van MSN-nieuws)

 

ps ik ben niet geweest naar het congres (zo'n dingen zoals eindeloos discussiëren en stilzitten zijn niet aan mij besteed) en ben thuis gebleven in 'familiale omstandigheden'....

18:47 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

SPIRIT,,?? SPIRIT DOET DE STEAVAART-STRATEGIE << GRATIS DIT EN DAT ;;; HAHAHA BERTJE A HEEFT AL LANG AFGEDAAN .

Gepost door: DE RéALIST | 26-03-06

De commentaren zijn gesloten.