05-09-05

New Orleans

Bijna een week na de storm Katrina, is de stad New Orleans in de USA nog altijd niet op zijn normale plooi teruggevallen. De stad lijkt, volgens de televisiebeelden, wel één of ander gebied in Irak: gangsters en ander tuig hebben er vrij spel, lijken drijven in de straten, nog altijd worden hulpbehoevenden van de daken geplukt, de bres in de dijk is nog niet gedicht, ...
 
En dat in de VS, de zogeheten rijkste en machtigste staat van de wereld! Mocht het niet zo erg zijn voor de onschuldige bevolking, ik zou nogal leedvermaak hebben. De arrogantie van de machthebbers (Bush en co) is er omgekeerd evenredig met de menslievendheid en het talent tot crisismanagement.
 
Toppunt is dat België, een klein ministaatje in Europa en fervent tegenstander van de oorlog in Irak, hulp moet sturen naar de Amerikanen! Dat is toch wel een giller.
 
Hopelijk gaat die onschuldige bevolking zich niet weer laten ringeloren bij de volgende presidentsverkiezingen en eindelijk eens een normaal mens als president kiezen.
 
(ook gemerkt dat bij de laatste 6 vliegtuigcrashes wel Amerikaanse Boeings en geen Europese Airbussen betrokken waren?)

21:39 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.