18-08-05

vakantie in Portugal-7

Een hoogtepunt voor mezelf was de tweedaagse uitstap met vrienden naar het noorden. Zaterdag vertrokken we vanuit Viseu naar Vila Nova de Gaia alwaar we een mooie wandeling op de oever van de rio Douro maakten. Daarna hebben we veel pret beleefd in een restaurant (het heette Adão en is het beste op de oever) door onnozel te doen met de 'garçeuse' en de Braziliaanse tafelburen.
 
Tijdens een koffietje met 'iets' erbij op een schaduwrijk terrasje bij de markt, kwamen we in contact met oudere Portugese heren die ongeveer hun leven vertelden aan ons.
 
Daarop trokken we naar de opslagplaats van de Porto 'Wiese und Krohn' (omzeggens niet te verkrijgen in België en heel exclusief). Daar hadden we dan weer lol omdat we de verkoopster wijs maakten dat we minstens 50 exquise flessen wilden bestellen, en ondertussen maar gratis proeven van hun 'reserva'!!!!
 
Zonder een bestelling te plaatsen maar 'hik' welgezind togen we vol moed naar de stad Porto. En geloof het of niet, maar daar spreken ze ook Portugees! Dus niet zoals mijn maatje Francisco 'tripeiro' Dos Santos waarvan ik geen woord begrijp. Moet het toch wel lukken zeker: senhora repelsteel en zusje gaan alvast voorop om de 'igreja dos Clerigos' te bezoeken terwijl wij (uw dienaar die zoveel offers brengt tesamen met zijn schoonbroer Tó) een caféetje binnenstappen en daar zit één van die oudere heren die we eerder ontmoetten in Vila Nova de Gaia.
 
Onmiddellijk wordt er heen en weer getrakteerd met vinho verde en frisse rode wijntjes totdat er een dame binnenstapt die zich opdringt aan ons. Ik dacht nog dat is een kennis van Tó maar.... Uiteindelijk blijkt ze een dame van lichte zeden te zijn. Tó zegt nog tegen haar dat hij maar 14 euro op zak heeft maar dat was voor haar voldoende om ons allebei tegelijk te ..enfin je begrijpt wel. Het werd nog een dolle boel aangezien zij van lichte zeden was en wij waren al zacht. Gelukkig kwamen de echtgenotes ons redden uit onze netelige situatie!
 
Spoorslags verdwenen we uit Porto met richting Braga. En daar heb ik tweemaal mijn leven geriskeerd!
 
(wordt vervolgd)
 

02:22 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo daar wat een avonturen, het moet reckelbus weer niet zijn zeker.
leuk om te horen dat alles goed gaat en jullie een deugddoend verlof hebben gehad, laat ons weten als jullie weer terug zijn !!

groetjes van sandra
ps ik had gedacht dat je in Porto nu al op zijn tripeiro's zou spreken na al dat oefenen met Francisco!!

Gepost door: vansteelandt sandra | 18-08-05

De commentaren zijn gesloten.