18-08-05

vakantie in Portugal-6

Na onze uitstap naar Manteigas in de Serra da Estrela, met supporteren voor de Volta de Portugal de bicicleta én een bezoekje aan het plaatselijke Centro de Saúde (want mijn schoonvader had een pijnlijke val gemaakt bij de rio Zezeré) is er alweer heel wat gebeurd zodat ik geen tijd had om deze blog bij te houden.
 
We hebben met de familie Repelsteel nog een aangename avond doorgebracht in Figeira da Foz met bezoek aan het gereputeerde casino, het zandsculpurenfestival (met Belgische vertegenwoordiging), de boekenmarkt op het strand ofte Feira do Livro, de artisanale markt, en natuurlijk konden de terrasjes niet ontbreken op deze zwoele avond.
 
Uiteindelijk zijn we weer in onze uitvalsbasis Canas de Senhorim aanbeland waar we vrijdagmiddag in een bosbrand verzeild geraakt zijn. We waren bij de eersten ter plekke (ongeveer 1 km van ons huis) omdat het begon achter de fabriek waar mijn vrouw haar petekind werkt. Gelukkig was de brandweer vlug ter plaatse om het vuur te doven (begonnen door achtergelaten glas in het bos), althans dat dachten we...
 
Wij dus doorgereden naar Nelas om (alweer) een terrasje te doen. Bij onze terugkeer bleek er een inferno ontstaan te zijn! Alle pompiers van de kazernes Canas de Senhorim, Cabanas de Viriato, Carregal do Sal, Nelas en Mangualde waren al ter plaatse maar vruchteloos: de grote hitte en het briesje maakten het onmogelijk om te brand te blussen. Uiteindelijk waren drie blusvliegtuigen en drie helicopters nodig om het vuur tegen te houden op 500 m van onze deur. De Portugese televisie toonde beelden vanop het terrein van het bekende hotel Urgeiriça waar het dorre gras ook al aan het branden was.
 
Vakantie in Portugal is niet alles, je beleeft er wel het één en ander...

01:58 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.