30-07-05

vakantie in Portugal-3

Sinds gisteren vrijdag is het hier weeral om te bakken. We zijn niet naar Porto geweest omdat de treinreis veel te omslachtig is vanuit onze basis: 100 km rijden om de trein te nemen en dan nog es 2x overstappen...
 
We hebben alle boodschappen gedaan en de nodige contacten onderhouden (en nieuwe gelegd). Heel het weekend is het dorpsfeest en morgen de traditionele leitão met de familie.
 
Maandag gaan we dan eindelijk naar het strand in Figeira da Foz. Dinsdag hebben we er een ontmoeting met Christina en Manel, dat zullen heel wat Superbocks worden...
 
De groeten van iedereen en van jullie
repelsteel

20:13 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-05

vakantie in Portugal-2

Sedert het vorige bericht hebben we volgende zaken gedaan (naast terrasjes en restaurants):
 
Sinds het weekend is het regenachtig deze week (maar nog steeds warm) en daarom hebben we de strandvakantie met een weekje uitgesteld.
 
Zaterdag: Club Brugge-FC Porto gevolgd op tv en daarna optreden bij vrienden-Vlamingen in Ervedal gaan bekijken.
Zondag: viering parochieheilige van het dorp (2,5 uren in de kerk gezeten!) gevolgd door souper in ons favoriete restaurant.
Maandag: shopping in Viseu.
Dinsdag: excursie naar de Serra da Estrela.
Woensdag: excursie naar Nossa Senhora de Fatima.
Donderdag en vrijdag: vermoedelijk city-trip naar Porto.
Weekend: dorpsfeesten in Canas de Senhorim met brood en spelen maar vooral Baile!
 
Vanaf vrijdag zou het regenweer plaats maken voor stralende zon, dus gaan we volgende week gaan bakken in Figueira da Foz.
 
Allen de groeten in Belgenland, wij denken aan jullie dag en nacht (lol).
 

01:25 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-05

vakantie in Portugal

Heet, heet, heet....
pffffffffffff, 40 graden en meer en het stikt hier van de vliegen.
 
Na een heel voorspoedige en snelle autorit van 22 uurtjes, zijn we goed en wel in de Portugese sauna aangekomen. Dinsdag en vandaag zijn we aan het acclimatiseren en de ronde van de familie aan het doen. Morgen gaan we al een plaatsje aan zee reserveren vooraleer de Portugezen zelf met vakantie gaan en alles bezetten.
 
We hebben al polvo en leitão gesmikkeld, daar gaat mijn gewicht....
 
Ik ga hier stoppen en een terrasje gaan doen met een frisse Superbocktjse...

16:41 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-07-05

Kerkgangers leven langer

(Belga) Vrouwen die regelmatig naar de kerk gaan, leven 2,25 jaar langer dan diegenen die slechts zelden een kerkdienst bezoeken. Bij mannen bedraagt het verschil ongeveer 1,5 jaar. Dat is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen.

Het Panum Instituut volgde sinds 1984 734 inwoners van Glostrup, een voorstad van Kopenhagen, die in dat jaar hun 70e levensjaar voltooid hadden. Hierbij werden de gepensioneerden gevraagd hoe vaak zij een kerk bezoeken. Tegelijkertijd werd hun gezondheidstoestand onderzocht. Tegenover een Noorse krant verklaarde onderzoeker Peter La Cour dat een kerkganger elke zondag vanaf de kansel hoort dat zijn leven zin heeft. "Het bezoeken van een kerkdienst veroorzaakt geen stress en velen beleven ook een innerlijke rust en vrede in een kerk." Ook het sociale netwerk van de gemeente draagt ertoe bij dat kerkgangers een uitgebalanceerd leven leiden, aldus de onderzoeker. (ful)


23:27 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-05

Vlaamse feestdag

Voila sé, ze kunnen repelsteeltje niet verwijten dat hij geen Vlaming is. Zoals duizenden landgenoten heb ik mijn patriottische plicht gedaan (zij het niet van ganse harte):
 
Op de vooravond van de nationale feestdag (vakantiedag voor banken en ambtenaren) ben ik naar de reuzenstoet weest kijken met de juniors. Daarna meegestapt met spirit in de optocht met bloemen naar het standbeeld van 'pieter het keun en jean bretel'.
 
Met (ahum!) dank aan de medebestuurleden kon ik nog een pintje meedrinken op de receptie in het Brugs stadshuis...
Daarna was er een grootste receptie gepland voor alle spirit-leden in mijn nederige stulpje. De opkomst was massaal en de gemoederen soms verhit (door het warme weer of de drank?). Voor wie het gemist heeft: brute pech.
 
Vandaag mocht ik op de juniors passen terwijl senhora (jaja, ze werkt in de privé) uithuizig was. 's Middags naar de solden geweest en veel gekocht ('made in China') en de dag in schoonheid geeïndigd op zijn 'Vlaamsch' met (Zeeuwse) mossel-friet (het zijn goeie uit den Duitsen Aldi!). Na de obligate dessert (een Italiaansen cornetto) ben ik voor deze Japanse pc gesukkeld en zit senhora uitgeteld naar de Spaanse TV te kijken.
 
Morgen is het weer normale werkdag, gelukkig...
 
 

00:03 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-05

Londen 7/7

Wij zijn eventjes van de kaart geweest door de ongerustheid over onze vrienden in Londen.
Zowel mijn beste vriend Paulo als senhora Repelsteels vriendin Ilda (zus van Paulo) wonen in Londen en dat zijn net de mensen die ons 11 jaar geleden tesamen gebracht hebben.
 
Paulo is gehuwd met een Russische schoonheid, Ilda is gehuwd met Beto en heeft 2 schatten van kinderen: Filipe en Tatiana. Bovendien woont hun jongste zus Isaura ook in Londen en die is gehuwd met een Argentijnse 'busdriver' die als bijnaam ...tintin (kuifje) heeft.
 
Op de middag probeerden we hen telefonisch te bereiken maar dit ging niet omdat de gsm-netwerken in Londen overbelast waren. Slechts 's avonds konden we Paulo bereiken op de vaste telefoon. Gelukkig is niemand gewond geraakt, ze hebben wel allemaal blaren op hun voeten omdat ze na werktijd te voet naar huis moesten.
 
Elk jaar brengen we elkaar een bezoekje in Londen of Brugge. Gelukkig maar dat dit nog steeds kan doorgaan. In 2006 worden zij allemaal verwacht voor de eerste communie van 'prinses' Marie.
 
Zo zie je maar dat de terreur geen 'ver van mijn bed'-show is. Het zit soms dichter dan je denkt! Onze gok is dat nu Lissabon en Rome aan de beurt zijn (twee hoofdsteden van landen die actief zijn in Irak, in tegenstelling tot Parijs en Brussel).
 

03:01 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-05

verjaardag

Vandaag bestaat dit blogje 1 jaar!!!!
 
Dit blogje werd in dat jaar 7.218 maal bekeken, dat betekent een gemiddelde van 20 bezoekers per dag. Niet slecht voor een niet-commerciële site waar geen bloot of games (maar wel veel onzin) opstaat.
 
Of het nu gezever is of misschien niet, hier kan ik vooral mijn spreekwoordelijk 'ei' kwijt: persoonlijke -ahum- ontboezemingen, ergernissen en verdrietjes, meevallers, goeie grappen of foto's, enz...
 
Zolang ik er zin in heb (en vooral tijd) blijf ik dit verder doen, ook al zou niemand het lezen.
Maar blijkbaar is de mix van dit alles voldoende interessant om jullie te boeien. Wie tips heeft om deze blog inhoudelijk en betreffende de lay-out te verbeteren, mag het natuurlijk altijd laten weten.
 
Ondertussen heb ik een glas goeie wijn bij me ('t is voor de inspiratie): gezondheid, santé en saúde!

repelsteel

21:16 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-07-05

Water

Het was vandaag en gisternacht de moeite in onze regio met de regenval en het onweer. Een leuk begin van de zomervakantie. Met uitzondering van binnensijpeling via de achtergevel en de aangebouwde veranda, hebben we niet al te veel last gehad.
 
Je zal maar een duur appartement gehuurd hebben aan de Vlaamse kust, je zult water gezien hebben voor de rest van het jaar.
 
Wat een stuk erger is, is het ondergelopen huis bij mijn vrienden Herald en Rita in Roeselare. Ze zitten momenteel vast want er liggen zandzakjes voor de deur nadat ze 10 cm water uit de woonkamer getrokken hebben. Vannacht wordt nog kritiek. Ik hoop dat hun huis niet meer onderstroomt in de volgende uren.

20:25 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-05

Uitgaan in Brugge

Het was lang geleden en onverwacht (maar zonder planning is de leukste manier) maar ik heb vrijdagavond nog es een 'staptje' in het Brugse nachtleven gezet.
 
Wat me vooral opviel, is dat de Vuurmolen over zijn hoogtepunt is: weinig volk, slecht volk en geen leuke ambiance. Ik heb de laatste jaren nog nooit meegemaakt dat je op je gemak kon staan/zitten en zelfs verstaanbaar kon praten met elkaar. En dat na middernacht op een vrijdagavond!
 
Dus maar verkast naar L'Amaral: daar was het vollen bak met luide dance-muziek. Helaas is de sfeer daar nogal wat aan de agressieve kant. (Simon, dringend iets aan doen jongen)
 
Wat dan weer erg meeviel was de Lunatic. Vele leuke mensen, toch zitplaatsen gearrangeerd, hippe wereldmuziek, niet te luid zodat praten mogelijk was, kortom: ze zullen me daar nog zien.
 
Geëindigd in de L'Estaminet: de nieuwe uitbater heeft niks veranderd maar toch is het cliënteel weg gebleven. Midden in de nacht (euh, bijna dageraad) zat slechts een handvol mensen aan de bar. Zo zie je maar dat veel afhangt van de uitbater en de 'zulle' overkopen is niet altijd een garantie dat je de vaste stamgasten daarvoor krijgt.
 
Obrigado Francisco, Manel, Sandra en Christina voor de leuke soirée...

01:14 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |