14-06-05

leuke dag in Brussel

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de vzw Vlaanderen-Lusitânia een uitstap naar Sint-Gillis ter gelegenheid van de Dia de Portugal op 10 juni. Dit jaar werd er gefeest op zondag 12 juni.
 
(copyright foto: Herald en Rita Thienpont-Verhanneman)
 
40 leden namen in alle vroegte de trein in Brugge en in Brussel wachten nog eens 10 mensen die met eigen vervoer waren. Er werd een kort bezoek gebracht aan de Zuidmarkt (heel exotisch, kleurrijk, en een stuk goedkoper en verser dan de markten in de rest van het land).
 
Daarna werd uitgebreid aperitief genomen in het Portugese-Braziliaanse-Belgische café Regua, en zoals elk jaar was de waardin in paniek toen de Superbock opgeraakte...
Na de flinke aperitief begonnen de magen te knorren waarop elk een eettent opzocht.
 
Toevallig had ik een aantal plaatsen voor mijn gezin gereserveerd in een Portugees restaurantje dat bijzonder meeviel zowel qua prijs, hoeveelheid, smaak en bediening. Afspraak werd gemaakt om het restaurant volledig af te huren en een speciale menu samen te stellen voor 2006!
 
Nadien werd eindelijk het feestplein bereikt waar al duizenden Portugezen aan het feesten waren in een walm van sardienen, febras en ossos grelhados. Zoals steeds had de vzw Vlaanderen-Lusitânia met de smaakvolle polo's veel bekijks. Zelfs tussen duizenden zijn we met enkele tientallen gemakkelijk herkenbaar! Ook dank aan Silvio/Alimentar voor de traktatie!
 
Vele 'finos' en 'imperials' later, dienden we het nog op een spurten te zetten om de trein van 18.10 uur te nemen.
 
Sommigen waren uitgeteld, o.a. collega-bestuurslid Caparica...
Niettemin werd in Casa Videira een succesvol einde gebreid aan een geslaagde dag met een ribbetjesfestijn. Francisco en Manel zijn echt de specialisten bij uitstek om een 'churrasco' in gang te steken, Geert en Herald zijn de vriendelijke barmensen, Clara, Rita en Christina verzorgden de groenten, brood en dekten de tafels.
 
Aan alle medewerkers en deelnemers: een dikke 'obrigado'!

00:18 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.