27-04-05

ziekjes...

Vier Russen hebben me geveld,
en dus zit ik hier uitgeteld.
Mijn bloeddruk is te hoog,
dus beter niet spannen die boog.
Mijn hart slaat te snel,
maar anders gaat het wel.
Het enigste dat ik kan, is rijmen en dichten,
want daarvoor hoef ik mijn gat niet op te lichten.
Wat kan ik anders doen?
Iedereen geven: een cyber-zoen!
 

00:37 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Enorm succes voor Portugees feest

Dat de Vlamingen Bourgondiërs zijn en dat Portugezen een feestje kunnen bouwen is bekend.
 
Als die twee nationaliteiten, gekruid met Spaanse pepers, tesamen iets organiseren ...schijnt de zon! Op zondag 24 april organiseerde de vzw Vlaanderen-Lusitânia opnieuw haar jaarlijkse barbecue. Zowel vrijdag als zaterdag bij het klaarzetten van de zaal regende het pijpenstelen. Maar zondag was een echte lentedag: warm, veel zon en geen wolkje aan de lucht! Sommigen hadden beloofd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima om een bedevaart te ondernemen indien het niet regende. Ik ben benieuwd hoeveel smekers hun belofte zullen houden...
 
Ze zullen alvast niet vertrokken zijn op maandag 25 april, vanwege...een zwaar hoofd!
Veel te veel mensen in een kleine ruimte, verraderlijke Portugese pintjes en wijntjes, een ambiance om 'u' tegen te zeggen, en volop plezier en vertier eisten hun tol....
 
Ik ben blij dat onze inspanningen om dit goed voor te bereiden, niet voor niets zijn geweest. Het werd een denderend feest met uitsluitend blije gezichten (sommigen mannen waren teleurgesteld dat vrouwlief/Bob wou vertrekken).
Een serieuze dank aan alle medewerkers!

00:28 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-05

Portugees feest op 24 april: VOLZET

Gelieve niet meer te reserveren voor het Portugees feest op 24 april in Casa Videira want de zaak zit vol.
 
Wie reserveerde via mail of telefoon en nog niet betaalde, wordt gevraagd dit zo snel mogelijk in orde te brengen want anders geven we die plaatsen aan de mensen op de wachtlijst...
 
Bart, namens vzw Vlaanderen-Lusitânia
zie ook: http://vlaanderen-lusitania.skynetblogs.be/
 

01:35 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-05

Portugees feest 24 april

Op 24 april feest de vzw Vlaanderen-Lusitânia in Casa Videira. Sardientjes op de grill (of kip) met salades, brood en olijven. Ondertussen wordt door de Portugees Gildo gemusiceerd. Dit feestje gaat door ongeacht het weer!
 

 
 
Maar wacht aub niet te lang om in te schrijven want de 'vaste klanten' ontvingen vrijdag jl. een persoonlijke uitnodiging en ondertussen loopt het storm met inschrijvingen: er zijn heden nog 15 plaatsjes vrij...
 
Inschrijven kan door:
mailen naar vlaanderen_lusitania@hotmail.com
bellen naar het antwoordapparaat (in Portugees of Nederlands): 050-33 32 65
 
Uw inschrijving dient u te bevestigen door op hetzelfde moment het gepaste bedrag over te schrijven op de bankrekening van de vzw Vlaanderen-Lusitânia: 001-3344553-69.
 
Wat kost het?
leden betalen 12 euro voor sardienen of kip
niet-leden betalen 14 euro voor sardienen of kip
 
Kindvriendelijk!
Dit zondagse Portugese feest is kindvriendelijk en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Alle kinderen tot 6 jaar: gratis
Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar: 5 euro
 
Vergeet niet te vermelden wat u wilt: kip of sardienen!
Met dank en tot zondag 24 april omstreeks het middaguur in Casa Videira, Baron Ruzettelaan 36 te 8310 Brugge-Assebroek.23:55 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Accident

Brute pech vandaag. Mevrouw repelsteel had het ongeluk om een voorganger aan te rijden op 300 m van ons huis. Tegen 18 uur was ze op weg met junior om hem naar de judo-training te brengen.

 
 
 
De voorgaande auto, een monovolumewagen van Peugeot, moest stoppen voor een andere wagen die stil hield op de rijbaan. Mevrouw repelsteel had dit te laat opgemerkt, hield niet genoeg afstand, remde te plots, en met het natte wegdek (Brugse kasseitjes) reed ze de voorganger aan.
 
Resultaat: de aangereden Peugeot bleek gelukkig geen schade te hebben. Onze auto, VW Passat, is 'getoucheerd' aan zijn neus: bumper, grille, lichten naar de vaantjes. Verdict van de garagist: zo'n 1.500 euro om alles te herstellen met nieuwe stukken. Indien tweedehandsstukken gevonden worden, kan die prijs een beetje zakken.
 
Het hoeft niet gezegd dat dit een serieuze streep door onze financiën zijn. En de sfeer thuis is dus ook niet wat het zou moeten zijn....
Gelukkig is er niemand gewond en bleef het bij blikschade.

23:41 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-05

Tom Boonen

Tom Boonen rules (not the waves but the cobblestones...).
Wat een atleet! Als wielerliefhebber heb ik respect gekregen voor Tom Boonen. Verleden jaar 26 zeges en dit jaar nog maar 7 maar welke!
Met veel panache wint hij de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.
 
Straks mag ik mijn wielerhelden definitief in de onderste la stoppen:
Johan Museeuw, nog steeds de Lion King, ondanks zijn pijnlijke dopingafloop...
Frank VdB, lefgozer naar mijn hart, en ook al gedopeerd...
Peter Van Peteghem, macho-man, flink behaard ook (toch geen overdosis testosteron genomen zekers...)
 
Nu hoop ik enkel dat binnen enkele seizoenen den Tom niet positief wordt bevonden, dus voorzichtig blijven.
 
En Club Brugge? Eén dezer dagen gooi ik het logo van Club van mijn blog. De prutsers!
Allé, meer dan tien punten voor staan en dan zich nog laten inlopen door die dikkenekken van Anderlecht. Enkel in Brugge mogelijk denk ik dan...
 

23:32 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-05

te koop

Te koop wegens overlijden.
Auto, beveiligd, weinig kilometers, ook geschikt als gezinswagen.
 
Gelieve contact op te nemen met:
Sint-Pieter (en vragen naar JP)
hemelpoort@sky.com
 

21:45 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-04-05

lijfwacht van de paus

Paus Johannes-Paulus II is zaterdag jl. om 21.37 uur overleden.
Zowel gelovigen als niet-gelovigen moeten erkennen dat hij een groot man was. Hij heeft veel gedaan voor de kerk en de wereld.
 
Ik had de eer één van de zes erewachten te zijn van deze paus tijdens zijn bezoek aan België in 1985. In dat jaar deed ik mijn militaire dienstplicht en werd een oproep gedaan voor vrijwilligers die een erewacht vormden voor de paus tijdens zijn bezoek aan Ieper (de Menense Poort). De nabijheid van deze man, op 1 meter afstand, bezorgde me als katholiek wel kippenvel! Gelukkig verliep toen alles rimpelloos (ondanks het warme weer en de grote massa volk).
 
Op dat moment was ik een 'afvallige' katholiek. Na jaren verplichte mis, katholieke scholen en priester-leraars, was mijn 'goesting' over. Jaja, tijdens mijn lagere schooltijd heb ik nog overwogen om seminarie te lopen (ik ben zelfs nog naar een kennismakingsweekend in Averbode geweest).
 
Vijftien jaren later heb ik mijn geloof teruggevonden. Jaarlijks ga ik naar nossa senhora da Fatima. De intensiteit van deze plaats is onbeschrijflijk. Ooit stap ik 200 km in vijf dagen om mijn dankbaarheid aan Maria te betuigen, voor alles!
 
Dankzij of ondanks de paus?
Ik heb begrip voor zijn standpunten over homoseksualiteit, condooms, euthanasie, celibaat, abortus, enz... Ik weet dat hij niet anders kon dan deze conservatieve standpunten te vertolken. Voor wie me kent, weet dat ik deze standpunten niet volg. Ik hoop dat de kerk ooit het homohuwelijk aanvaardt, euthanasie en abortus in bepaalde gevallen toelaat, het condoomgebruik stimuleert, dat priesters mogen huwen, dat vrouwen mogen voorgaan in de eucharistieviering, kortom dat de kerk evolueert met de maatschappij i.p.v. vast te houden aan traditie en dogma's van 2000 jaar oud. Anders heeft het katholieke geloof geen recht om af te geven op bijvoorbeeld de islam vanwege starheid.
 
Ik heb mijn geloof teruggevonden, met hart en ziel. Waarom? Ik weet het ook niet. Ik weet enkel dat geloven in God me goed doet, mijn leven meer zin geeft. Het verzacht niet het lijden, integendeel, maar het helpt het lijden te begrijpen.
 
Ik geloof onvoorwaardelijk in God, zijn zoon en zijn profeten. Amen!
 
lijfwacht van de paus in 1985
secretaris van de kerkfabriek H.Magdalena en H.Catharina 2005
de cirkel is altijd rond,
repelsteeltje
 

02:06 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |