13-12-04

Verzuring...

Verzuring, 't is een woord dat je dezer dagen veel hoort. En ik moet zeggen dat ik het ook ondervind.
 
In onze vzw Vlaanderen-Lusitânia zitten enkele bestuursleden die weinig doen en dus des te meer tijd hebben om kritiek te geven. Uit afgunst? Allicht wel, immers 2004 was een 'boerejaar' voor de clubwerking: het ledenaantal is nog nooit zo groot geweest, we hadden vele succesvolle activiteiten (zowel in publiek als in omzet), internationale uitstraling die op gang komt (reportage over de club op Portugese TV, Nederlanders die naar Brugge sporen om deel te nemen, interesse uit Franstalig België en Frankrijk). Blijkbaar valt dat allemaal moeilijk te verteren voor de conservatieve bestuursleden (toevallig de oudsten). Voortdurend zochten ze aanleidingen om de voorzitter (uw dienaar repelsteel) onderuit te halen of de andere bestuursleden in een kwaad daglicht te stellen. Onlangs is die kritiek als een boemerang op hen neergekomen...
 
Samen met de bestuursleden en medewerkers van goede wil (met name: Francisco en Sandra, Clara, Herald en Rita, Louis, Katrien en Mark, maar ook Francisco Barradas en de sponsors Filip en Marcía van Vilanova en Silvio van Alimentar) hebben we ons beste beentje voorgezet en dat gaan we zo blijven doen ook in 2005. Momenteel zijn we druk bezig de statuten aan te passen, de boekhouding en de administratie in orde te brengen, en de activiteiten voor volgend jaar voor te bereiden.
 
Dat het VB 1 miljoen kiezers heeft is erg. Zelfs in een vereniging als de onze (doel: het promoten van de Portugeestalige cultuur!) kom je ze tegen. Jaloesie, afgunst, frustraties,..het is van alle tijden!
 
Alvast in de volgende weken hebben de leden het laatste woord. Democratie op zijn best!
 

02:09 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.