23-11-04

Free Spirit

Ook het eurovisiesongfestival for kids (oef wat een woord) gezien zaterdagavond?
 
Dit apenland werd vertegenwoordigd door het Luikse groepje Free Spirit met het liedje 's accroche toi'. Die gastjes deden dat niet slecht hoor. En je ziet: na Spirit, het paard uit de Disneyfilm, en Spirit, de Nasarobot op Mars, blijkt spirit zelfs door te dringen in Wallonië! Waar gaan we naartoe met deze wereld! Man, man, man, miserie, miserie!
 
Ondertussen willen de PS-politici van geen liefde weten. In het bijzonder de 'minzame' Demotte van volksgezondheid. Spa-er Vandenbroucke moest er weg omdat hij (als federalist!) er teveel mistoestanden uit Brussel en Wallonië zag passeren. Onze 'minzamen' is inmiddels de klok aan het terugdraaien. Voorbeeldje vandaag: de Vlaamse ziekenhuizen (openbaar én privé, lees: katholiek) willen de splitsing van de federale bevoegdheid in het voordeel van elke deelstaat omdat ze denken (hard cijfermateriaal in de hand) dat de opgelegde federale besparingen hen niet zullen treffen maar wel de big spenders in Brussel en Wallonië. Reactie Demotte: 'da ies karikturaal'. Merci beaucoup monsieur le ministre (et les chiffres?).
 
Het tijdschrift Humo opende ook het debat over de openbare aanbesteding van de geneesmiddelen (zoals in Nieuw-Zeeland). Afwachten of Demotte er effectief voor te vinden is of dat hij bezwijkt onder de druk van de machtige farma-lobby.
 
Zo zie je maar weer: als het om de centen gaat, is er veel mogelijk!
 
 
 

00:48 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.