28-09-04

Sorry, AAAAAAGGGH, help!

Lieve kijkbuiskinderen,
 
Repelsteel heeft vandaag (en gisteren én morgen) geen tijd om AAAAHHH (gdv mijn billen) iets te vertellen over de spirit-ledendag in Gent, MILJAARDE (mijn schenen), en over het weekend en over de onmiddellijke toekomst (GRRRR, die crème brandt ongelooflijk!) vanwege kapot en te druk.
 
In de rapte: halve finale gespeeld met spirit regio Brugge in het 'mini'-voetbal (MERDE! die spieren, ik wist niet dat ik ze in mijn tengere lichaam had), dinsdagavond reclame maken voor het oudercomité (en mogelijke opvolgers van mezelf, please...), woensdagavond vergadering van spirit, donderdag naar la douce France om kaas en wijn te kopen, ook donderdag mijn plasma schenken aan de gemeenschap (alhoewel 'schenken'), vrijdag wacht een zware vergadering van de Portugezen ('slaande ruzie' in het vooruitzicht) en zaterdag de verjaardagsfestiviteiten van repelsteel-prinses die vijf jaar wordt...
 
Allé, ik ben (godver de godver de godver aaaaaaaaaah krampen) weg. Tot mor (fuck, fuck) gen, als ik nog leef tenminste...
 
Vrouwe, gif no e ké die zalve, goa je me no e ké insméren?
 

01:58 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-04

Mais um filme com lingua Portuguesa!

Chama-se 'Taking Lives' (Tirar vidas) com Angelina Jolie, Ethan Hawke e Kiefer Sutherland. É um thriller dum 'serial killer' e podes mudar a legendagem na lingua Portuguesa (DVD).
Vale a pena!
Aluga-se no videotheca 'MovieMax' em Bélgica e Holanda.
Divirte-se,
br
 

02:18 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

and number two is going down, down,...

Aan de bestuursleden met mail laten weten dat ik geen voorzitter meer wil zijn in het schooljaar 2004-2005 van de vriendenkring/oudercomité van de kleuterschool H.Hart. Alhoewel ze aan mijn mouw blijven trekken: neen is neen.
 
Mijn laatste efforts zullen bestaan uit de voorstelling van het oudercomité en het aanbieden van een receptie op de info-avond op dinsdag 28/9. Samen met de secretaris Luc, stel ik een tekstje op en bieden we een drankje aan de papa's en de mama's die de klas met juf van hun kleuter bezoeken. Gezien mijn overactiviteit (zie vorige posts) en ook omdat mijn kleuter repelsteel haar 'laatste jaar' doet, vind ik het tijd om de fakkel door te geven.
 
Zij het niet zonder enige fierheid: oprichten van werkgroep 'klusjesouders' die o.a. een overdekte zandbak installeerden, de slechtste stukken van de speelplaats heraanlegden, onze enquête en de gevolgen voor de verkeersveiligheid rondom de school, de financiering van projecten in de klas ('Jules', speelgoedkoffers, enz...) door de organisatie van succesrijke kaas/wijn-avonden, de mede-organisatie van de afscheidsreceptie voor derde kleuters en ouders, enz... 
 
Ik was slechts de 'enthousiasmeerder' in mijn eigen stijl. Vooral bedankt aan directeur Roger, de juffen Marleen, Trui, Evy en Heidi, en alle fantastische collega's: Luc, Kurt, Muriel, de andere Kurt, Leen, Patrick, Valerie, Alexandra, Linda, Marian, Maite, en alle anderen waarvan de voornaam mij nu ontsnapt...en bovendien alle anonieme medewerkers en sponsors!!
 
Komt allen naar de kaas- en wijnavond op 23/10 (?) , als het deze datum is moet ik me alvast verontschuldigen vanwege de organisatie van een Portugese fado-avond in de Portugese club op dezelfde dag (dat komt ervan als je je agenda niet bij de hand hebt en tegelijkertijd in vier verenigingen zit).
 
Ook bedankt voor de reacties van directeur Roger en van Cecile, voorzitter oudercomité van Repelsteel junior in de 'grote school'. Ik deed het niet daarvoor, I did it my way...
 
Bedankt iedereen!

01:30 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-04

One down, three more to go...

Met spijt in het hart heb ik vandaag mijn ontslag gegeven in het oudercomité van de school van Repelsteel junior. Sorry beste voorzitter en collega-ouders.
 
Nu nog drie verenigingen (spirit regio Brugge, vzw Vlaanderen-Lusitânia, vriendenkring H.Hart) om een beslissing te nemen...

02:08 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Gitaar gezocht nr. 2

Ei!
Bedankt iedereen voor zijn reactie (zij het niet via deze blog). Maar een gitaar met gebroken snaren, misschien een gitaar op zolder, een gitaar op de rommelmarkt,...Daarmee heeft junior nog steeds geen gitaar. Zijn eerste (individuele) les is achter de rug en hij krijgt van Bernadette (zijn gitaarjuf) haar gitaar voor een jaartje gratis in bruikleen. Niettemin: blijf zoeken aub want ik heb liever dat hij kattengejank maakt thuis op jullie gitaar dan op een deftige (dure) gitaar van de juf. Alhoewel hij zoals ik kan doen: AC/DC opzetten, volumeknop op 10, tennisracket nemen, en ...luchtgitaar spelen! Headbanging yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02:03 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-04

DHL en de nachtvluchten

Niemand wil DHL zien wegtrekken uit Zaventem naar een goedkopere bestemming. Integendeel hoe meer jobs hoe beter. Please DHL laat uw Europees hoofdverdeelcentrum bestaan in Brussel!
 
Die gasten van DHL zijn echter ook niet van gisteren. Als ze uitbreiden, zullen er meer nachtvluchten over Brussel en Vlaanderen (Vlaams-Brabant) volgen, en ze houden de druk op de ketel door wat gronden te kopen in Leipzig (where the hell is Leipzig, of all places!).
 
De vorige federale minister van mobiliteit, Bert Anciaux, (yep, spirit sangue pur) had voor die nachtvluchten een evenwichtig compromis uitgewerkt. De huidige minister van mobiliteit, euh wiedadde???, hoor en zie je niet. Is dat niet 'zoef de haas'?
 
Ondertussen spelen de kaloten een spelletje van mijn kl...
Zij willen (als grootste Vlaamse partij die de Vlaamse regering leiden) wel een uitbreiding maar niet meer nachtvluchten over Vlaanderen (eigenlijk gewoon om de federale regering van Verhofstadt waarin ze niet zetelen, te doen vallen). In hetzelfde bedje is Ecolo ziek. Zij willen wel een uitbreiding maar geen nachtvluchten over Bruxelles want de overgrote meerderheid die bij DHL werkt, zijn toch die 'sales flamingants'.
 
Resultaat? geen regeringsverklaring, grote boel tussen de partijen, media die dit spel opvoeren als een strijd tussen Vlamingen en Walen, DHL-werknemers in de grootste onzekerheid.
 
Mijn besluit: ofwel worden weer een aantal Vlaamse mensen werkloos, ofwel worden een aantal Vlaamse mensen ziek van het nachtlawaai, en wat zeker is: het Vlaams Blok wint vele kiezers bij.
 
Bedankt kaloten en liberalen! 'Wir haben das nicht gewusst' zekers?
 

01:32 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verhofstadt in auto-ongeval!

Premier Verhofstadt (VLD, federale regering) had om 22 uur vanavond (na zijn bezoekje aan de koning) een auto-ongeval op de R4 te Gent.  Hij reed niet zelf, wel zijn chauffeur.
 
Nou breekt mijn klomp! Komt dat effe goed uit zeg: regeringsverklaring aan het begin van het parlementaire werkjaar niet klaar, geen oplossing voor DHL en de nachtvluchten, splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde zit er aan te komen,...enfin de federale regering is 'vallende'.
 
Ligt meneertje Verhofstadt lekker uit te rusten in het UZ van Gent. Please Guy, je denkt toch niet daar mee de problemen op te lossen???
 
ps mocht het toch serieus zijn: ik wens u een spoedig herstel toe, en aub: ontslaan die brokkenmaker van een chauffeur!

00:39 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-04

GEZOCHT: gitaar

Ik ben op zoek naar een gitaar voor junior. Hij volgt het tweede jaar notenleer en moet een instrument kiezen. Piano heb ik hem uit zijn hoofd gepraat, nu 'kiest' hij voor klassieke gitaar.
 
Kan iemand een gitaar in bruikleen geven voor een maandje, of verhuren voor een maandje, of een tweedehands aanbieden? Ik kom het instrument halen en in dezelfde staat terugbrengen.
 
Het is de bedoeling dat hij de volgende weken kijkt wat het geeft. Ook de muzieklerares zal oordelen of hij aanleg heeft. Daarna kopen we een nieuwe gitaar voor repelsteel junior. In afwachting dus: te leen/te huur gevraagd, een gitaar...
 
0494-19 08 29 of reactie op blog.
Wilt u een toekomstig topgitarist zijn eerste gitaar ontzeggen?

21:06 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ver filme na lingua Portuguesa

Por acaso, minha mulher senhora Repelsteel, encontrou na videotheca 'MovieMax' um filme novo com lendagem (e falado) Português (sotaque Brasileiro). Chama-se 'Hidalgo', com Viggo Mortensen e Omar Sharif. Ta falado Inglés mais podes mudar pra Português e também mudar a legendagem (dvd-menu) em Português. O filme trate se dum cowboy de Texas, que participe num rallye no deserto Africano com cavalo 'Hidalgo'. Divirte-se!Clara e Bart

00:07 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-04

Spirit Eeklo van start

Ik ben daarnet naar de oprichting van spirit Eeklo geweest. Veel goed volk. Er was ook een afvaardiging van de Sp.a en Animo. Zowel jong-oud als vrouw-man was vertegenwoordigd, dus dat zit wel snor. Ook de spiriters Stijn Coppejans (directeur spirit en voorzitter Prego) en Jan Rogiers, parlementslid eens 'live' aan het werk gezien. Blijkbaar is er nood aan wat progressieve samenwerking in het conservatieve hart van het Meetjesland. Ik zou zo zeggen: 'aim for the impossible'. Succes spiriters in Eeklo!

03:30 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-04

Een kleine verwittiging

Oops, ik ben geschrokken.
 
Ik dacht dat 'repelsteel' onverslaanbaar was. Helaas! Ik zit al weken met hoofdpijn en ben op aanraden van senhora repelsteel eens langsgegaan bij de huisarts.
 
Het verdict was niet mals. Ongezonde levenswijze (te weinig sporten, roken, drinken), te veel stress (nooit thuis 's avonds, te weinig slaap 's nachts), zich van te veel zaken tegelijkertijd aantrekken (de kleine repelsteeltjes, de portugese vzw, spirit brugge, oudercomité, vriendenkring,...) maken dat ik een vogel voor de kat zal worden.
 
Deze eerste verwittiging manifesteert zich in: hoofdpijn, spierpijn, lage rugpijn, oververmoeidheid, te hoge bloeddruk, verlies van oog-hand-coördinatie, prikkelbaarheid, verlies van potentie, etc...
 
Yep, twee soorten pillen, een vitaminekuur, en afbouwen, was de boodschap van de dokter.
 
Joepie: zo zal ik meer tijd hebben om deze blog te onderhouden (lol).
 
Besluit: gewoon bestuurslid ipv voorzitter in de vriendenkring van de H.Hartschool, gewoon lid van het oudercomité, gewoon lid van het bestuur spirit regio Brugge ipv secretaris, slechte elementen buitengooien in vzw Vlaanderen-Lusitânia ofwel gewoon de zaak ontbinden, weer gaan sporten op maandagavond, ...stoppen met roken.
 
ps wie tips heeft over stoppen met roken: welkom

01:36 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-09-04

sport is gezond

Ai, oei, vandaag sportdag op het werk gehad. 't Was de eerste beweging die ik maakte sedert het begin van de zomer. De badmintonarm is wat stijf maar ik heb wel weer zin gekregen om het opnieuw aan te vatten in de club.Veel fun gehad in de karting. In twee uren met je team zoveel mogelijk rondjes afleggen: van de 5 teamleden hadden er 3 dit nog nooit gedaan en toch eindigden we vijfde op 12 teams. Je houdt er wel een pijnlijke poep en ledematen aan over. Het was dus leuk voor één keer...

22:10 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-09-04

senhora Repelsteel: 40 !!!!!

Op zaterdag 11 september werd senhora repelsteel 40 jaar. Juist ja, inderdaad er zijn nog wel meer rampen gebeurd op die dag..(overigens ook Bert Anciaux verjaart op 11/9, hij wordt er 45, aldus zijn grootste fan=mijn vrouw).Ik moet zeggen: ondanks haar 40 jaar mag mijn vrouwtje er best zijn. We hebben in onze negen jaar samen al ups and downs gehad maar al bij al...Proficiat senhora repelsteel (+ medaille voor moed en zelfopoffering).

00:16 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-09-04

Ook spirit regio Brugge opnieuw van start.

De eerste vergadering na de vakantie is ook alweer voorbij. Vooral de interne bestuursverkiezingen (lokaal, provinciaal, nationaal) en de samenstelling van de kandidatenteams voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 waren hot items.
 
Voor de gemeenteraadsverkiezingen hou ik me op de vlakte. Hooguit ben ik geïnteresseerd in een zitje in de Brugse OCMW-raad omdat je daar iets kan doen voor de mensen: het welzijn van de anderen (zowel in het algemeen belang als in individuele dossiers) kun je daar bewerkstelligen. Een interpellatie in de gemeenteraad over de zoveelste put in het voetpad interesseert me echt niet.Ik vraag me wel af of het mogelijk is voor mij om dat te ambiëren want beroepshalve moet ik toezicht houden op de werking/personeel van het OCMW. Dus eerst nog eens informeren vooraleer een definitieve keuze te maken.
 
Wat betreft de interne bestuursverkiezingen bij spirit heb ik een ambigu gevoel: ofwel ga ik voor de full monty (op weg naar de top) ofwel hou ik me afzijdig. Ik ben er nog niet uit. Het hangt er ook vanaf wat de andere mensen willen.Bovendien hangt het er ook vanaf hoe mijn inzet in de andere verenigingen zal evolueren: in de vzw Vlaanderen-Lusitânia rekenen de leden op me. Daar kruipt de meeste vrije tijd in maar het geeft ook de meeste voldoening. Dus als ik opnieuw voorzitter ben in 2005 zal ik even weinig tijd hebben voor spirit als nu. Daarnaast weegt de kost voor het gezin én financieel zwaar door als ik nog meer 's avonds weg ben en als ik zelf mijn treintickets naar de vergaderingen in Brussel moet betalen. Wat betreft mijn voorzitterschap van de vriendenkring/oudercomité van de H.Hartkleuterschool: daar stop ik mee want het wordt teveel én het is ook het laatste schooljaar dat ik nog een kleuter heb. Ik blijf in de vriendenkring maar wil met raad en daad tijdens dit schooljaar de nieuwe voorzitter bijstaan. Ook in het oudercomité van de lagere school Sint-Andreas blijf ik wel zitten maar vooral in low profile.
 
Bovendien is de sfeer in spirit niet wat ik ervan verwachtte: politiek is toch wat anders dan een vrijwilligersorganisatie. Macht én geld én eer spelen wel degelijk een rol. Ik heb eigenlijk geen zin om daar aan mee te doen. Anderzijds zou ik mijn ervaring in andere organisaties goed kunnen aanwenden in de piepjonge organisatiestructuur van de partij én daarbij 'meelopen' is mijn karakter niet, ik leid liever de dans...
Suggesties zijn welkom want ik zit echt met dit dilemma. Van zodra ik een besluit genomen heb, zal je dit hier kunnen lezen...
 
groetjes aan alle bezoekers, fans en liefjes...laat niet na om een (alvast welgekomen) reactie te geven!

02:56 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-09-04

Ook mijn eerste schooldag..

Onder het motto 'je bent nooit te oud om bij te leren', ben ik vandaag begonnen aan een cursus Powerpoint XP. De meester heeft gezegd dat we veel oefeningen zullen moeten maken. Jullie kunnen je de volgende maanden verwachten aan de goorste, euh grootste onzin...

00:23 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-04

't is zomer

Lieve kijkbuiskinderen: voor de eerste keer sinds mijn terugkeer uit Portugal, heb ik geen koud! Vandaag zelfs nog naar het strand geweest. Enne, sedert mijn webcam heb ik weinig tijd om nog berichtjes in deze log te posten...
Als toemaatje: de repelsteel-family!
bonjours,
repelsteel

02:05 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-04

STOP DE BLINDE TERREUR

Als vader ben ik geschokt over de terreur die 'men' voert tegen kinderen. In een school in Noord-Ossetïe werden 150 mensen (vooral kinderen) gedood, en tientallen liggen ernstig gewond in het ziekenhuis. Akkoord, de Russische troepen hebben weinig respijt voor de gegijzelden maar het conflict begon op de eerste schooldag (! zie hieronder) met een aanval van ... Van wie eigenlijk? En gaat de overheid ons ooit de hele toedracht vertellen?
Neen aan terreur!
Vrede, overleg en verdraagzaamheid.
 

01:51 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goeie films!

Zowel verleden week als deze avond een goeie film gezien:
Once upon a time in Mexico, Roberto Rodriguez, met o.a. Antonio Banderas en Johny Depp.
Hele leuke ontspannende film, wel een beetje warrig, maar allez we klagen niet. Een vette knipoog naar de spagettiwesterns, maar dat mag best. Een aanrader: verstand op nul en genieten maar...
Kill Bill 2, Quentin Tarantino, met o.a. Uma Thurman en David Carradine.
Ook leuk om te zien, en veel beter dan deel 1 toen tientallen hoofden in het rond vlogen. Delen 1 en 2 waren oorspronkelijk geconcipieerd als één film maar vanwege de duur werd de film in twee delen opgesplitst. Number 2 heeft iets betere dialogen dan deel 1, minder bloed, maar des te spannender. O ja: de scene waarin 'the bride' het resterende oog van 'Elle' uitprikt, of waarin de broer van Bill de geldkoffer openmaakt en de zwarte mamba ontmoet, of de vijfstappenpalmpuntenslag die Bill ondervindt...mmm om te smullen!
 
Sedert deze week te huur bij MovieMax op video en dvd.
 
 

01:44 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Antwerpen bevrijd!

Euh? Antwerpen bevrijd?
Het fascisme is er toch nog steeds in opmars?
 

01:33 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-04

mijn eerste schooldag...

Ik ben Marie en zit in de derde kleuterklas (bij de grote!). Ik zie er lief uit (zoals een prinses) maar met een oogopslag waarvan je meteen denkt: oops dat is een deugniet. Ik zit nu bij juf Marleen. Ik ken haar goed en zij mij. Vanmorgen ben ik braaf geweest. Nochtans zei juf tegen mijn papa Repelsteel dat ik 'droef' geweest ben en dat ik de grenzen aan het aftasten ben. Geen waar hoor! Juf heeft gewoon gevraagd dat ik zou willen bij haar komen zitten ipv op de laatste rij, dat is toch geen straf???
 
Ik ben Rodrigo. De eerste schooldag in het derde leerjaar was leuk. Alle kinderen zijn veranderd van klas om vriendenkliekjes te vermijden. Resultaat: ik zit bij mijn beste vriend Raj die ik al ken van de kleuterklas en opnieuw bij vriend Sean uit de kleuterklas, toen noemden ze ons de 'drie musketiers'! Meester Guy heeft de naam 'ne strenge' te zijn maar hij is een watje want mij papa repelsteel is veel strenger! Oops nu ben ik weer mijn Gameboy kwijt voor een week...
 

03:03 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |