17-09-04

Een kleine verwittiging

Oops, ik ben geschrokken.
 
Ik dacht dat 'repelsteel' onverslaanbaar was. Helaas! Ik zit al weken met hoofdpijn en ben op aanraden van senhora repelsteel eens langsgegaan bij de huisarts.
 
Het verdict was niet mals. Ongezonde levenswijze (te weinig sporten, roken, drinken), te veel stress (nooit thuis 's avonds, te weinig slaap 's nachts), zich van te veel zaken tegelijkertijd aantrekken (de kleine repelsteeltjes, de portugese vzw, spirit brugge, oudercomité, vriendenkring,...) maken dat ik een vogel voor de kat zal worden.
 
Deze eerste verwittiging manifesteert zich in: hoofdpijn, spierpijn, lage rugpijn, oververmoeidheid, te hoge bloeddruk, verlies van oog-hand-coördinatie, prikkelbaarheid, verlies van potentie, etc...
 
Yep, twee soorten pillen, een vitaminekuur, en afbouwen, was de boodschap van de dokter.
 
Joepie: zo zal ik meer tijd hebben om deze blog te onderhouden (lol).
 
Besluit: gewoon bestuurslid ipv voorzitter in de vriendenkring van de H.Hartschool, gewoon lid van het oudercomité, gewoon lid van het bestuur spirit regio Brugge ipv secretaris, slechte elementen buitengooien in vzw Vlaanderen-Lusitânia ofwel gewoon de zaak ontbinden, weer gaan sporten op maandagavond, ...stoppen met roken.
 
ps wie tips heeft over stoppen met roken: welkom

01:36 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Rookstoptips Een ontwenningskuur volgen op tminnesterie?

Alternatieven: veel water en fruitsap drinken, veel lichaamsbeweging
Te mijden: koffie (zeker in 't begin), alcohol, stress, werk (zeker in 't begin), cafés, rokerige vergaderingen.
Een ervaringsdeskundige

Gepost door: Peter | 17-09-04

medelijden Repelsteeltje toch, het is het begin van het einde met u.Man, man, misere, misere. Ik wil wel ondertussen uw hrem onderhouden terwijl u langzaam........oprookt , hihi.
stoppen met roken: ben je gek, gerookt vlees bewaart langer en is goed voor de belastingen.Stoppen met roken: ben je gek, op wie moet ik anders zagen over dat roken ongezond is.Je rookt nu al zo lang en nu stoppen, maar dat is gevaarlijk ,je zou plots gezond worden en.....normaal, amaai doe ons dit niet aan

Gepost door: Geert Decock | 17-09-04

We zijn er op de wereld om mekaar te helpen Ik ben 9 jaar geleden gestopt met roken. Met doktersbegeleiding. De ontwenningsplakkers hielpen! Verder sluit ik mij aan bij Peter, alhoewel werk m.i. niet te mijden is. De vergaderingen van Spirit voor Gent zijn steeds rookvrij. Heb ik lekker in mijn hoedanigheid van coördinator/voorzitter kunnen afdwingen. Iedereen is daar gelukkig mee. Een tip dus voor al de vergaderbeesten. Dwing dat overal af. Het maakt de vergaderingen des te gezonder én prettiger.

Gepost door: Frank | 17-09-04

Bedankt voor de tips Ontwenningskuur in het ministerie? Ja, enkel in Brussel en dus niet in de buitenafdelingen (ik heb het al voorgesteld aan het afdelingshoofd-roker: zonder reactie). Wat ik zeker zal mijden zijn de momenten die een sigaret triggeren bij mij: autorijden, uitgaan, alcohol drinken, andere rokers. Stress op het werk? Dat ken ik niet...
De vergaderingen van spirit Brugge zijn ook rookvrij, met rookpauzes...
Reactie huisarts deze week toen ik zei dat ik op 1 september wou stoppen: in 2005? + lachbui...
Enfin, ik wil wel maar ik wacht nog ff het goede moment af (zei hij vastberaden...)

Gepost door: repelsteel | 18-09-04

Rookstoptips Haha Repelsteeltje erg he dat roken.Er is maar een manier om te stoppen man en dat is karakter.En wa minder werkuren he dat is goed voor de stress.En verder optijd gaan slapen en niet voor je pc zitten he s'nachts.Allee en nu de wijze raad opvolgen he.

Gepost door: norbert | 18-09-04

De commentaren zijn gesloten.