09-09-04

Ook spirit regio Brugge opnieuw van start.

De eerste vergadering na de vakantie is ook alweer voorbij. Vooral de interne bestuursverkiezingen (lokaal, provinciaal, nationaal) en de samenstelling van de kandidatenteams voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 waren hot items.
 
Voor de gemeenteraadsverkiezingen hou ik me op de vlakte. Hooguit ben ik geïnteresseerd in een zitje in de Brugse OCMW-raad omdat je daar iets kan doen voor de mensen: het welzijn van de anderen (zowel in het algemeen belang als in individuele dossiers) kun je daar bewerkstelligen. Een interpellatie in de gemeenteraad over de zoveelste put in het voetpad interesseert me echt niet.Ik vraag me wel af of het mogelijk is voor mij om dat te ambiëren want beroepshalve moet ik toezicht houden op de werking/personeel van het OCMW. Dus eerst nog eens informeren vooraleer een definitieve keuze te maken.
 
Wat betreft de interne bestuursverkiezingen bij spirit heb ik een ambigu gevoel: ofwel ga ik voor de full monty (op weg naar de top) ofwel hou ik me afzijdig. Ik ben er nog niet uit. Het hangt er ook vanaf wat de andere mensen willen.Bovendien hangt het er ook vanaf hoe mijn inzet in de andere verenigingen zal evolueren: in de vzw Vlaanderen-Lusitânia rekenen de leden op me. Daar kruipt de meeste vrije tijd in maar het geeft ook de meeste voldoening. Dus als ik opnieuw voorzitter ben in 2005 zal ik even weinig tijd hebben voor spirit als nu. Daarnaast weegt de kost voor het gezin én financieel zwaar door als ik nog meer 's avonds weg ben en als ik zelf mijn treintickets naar de vergaderingen in Brussel moet betalen. Wat betreft mijn voorzitterschap van de vriendenkring/oudercomité van de H.Hartkleuterschool: daar stop ik mee want het wordt teveel én het is ook het laatste schooljaar dat ik nog een kleuter heb. Ik blijf in de vriendenkring maar wil met raad en daad tijdens dit schooljaar de nieuwe voorzitter bijstaan. Ook in het oudercomité van de lagere school Sint-Andreas blijf ik wel zitten maar vooral in low profile.
 
Bovendien is de sfeer in spirit niet wat ik ervan verwachtte: politiek is toch wat anders dan een vrijwilligersorganisatie. Macht én geld én eer spelen wel degelijk een rol. Ik heb eigenlijk geen zin om daar aan mee te doen. Anderzijds zou ik mijn ervaring in andere organisaties goed kunnen aanwenden in de piepjonge organisatiestructuur van de partij én daarbij 'meelopen' is mijn karakter niet, ik leid liever de dans...
Suggesties zijn welkom want ik zit echt met dit dilemma. Van zodra ik een besluit genomen heb, zal je dit hier kunnen lezen...
 
groetjes aan alle bezoekers, fans en liefjes...laat niet na om een (alvast welgekomen) reactie te geven!

02:56 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

keuzes zijn moeilijk repelsteeltje, ik begrijp uw ambiguïteit. Ik vekies ook eerder een taak om de mensen op een directere manier te helpen maar je moet eerst de juiste weg volgen.Keuzes maken is niet gemakkelijk en betrokken zijn bij veel organisaties is leuk maar ergens moet je beginnen selecteren.
Ik heb een aantal jaar op een zeer hectische wijze geleefd en van alles willen proeven: werken, studeren, lezen, huisgezin, voorzitter van oudercomité's, enz...Niet vol te houden en heb moeten schiften.Niet altijd leuk en soms waren de reacties er naar toe. Heb mij nu volledig toegespitst op enerzijds Spirit en Amnesty International.In mijn blog kan je ook lezen dat ik in Spirit ook ambities heb en hoop ze te kunnen bereiken.Ook die keuzes die moeten gemaakt worden wie ,wie en waar waar zullen de nodige spanningen en ontgoochelingen meebrengen.
Ik steun je keuzes

Gepost door: Geert Decock | 09-09-04

Kiezen is delen! Beste Repelsteel,
Wat die OCMW-raad betreft: lees er de OCMW-wet eens op na. Het is weer eens vatbaar voor interpretatie. Artikel 9 zegt wie geen deel mag uitmaken van de raad. Daar zijn ambtenaren die rechtsttreeks betrokken zijn bij het toezicht bij, maar het moet om leidinggevende functies gaan.
Wat de bestuursverkiezingen en de sfeer bij Spirit betreft, begrijp ik je ambiguë gevoelens. Ik worstel er momenteel ook een beetje mee.
Er is ook een groot verschil tussen de professionele politici en mensen die alles in hun vrije tijd moeten doen (en alles ook zelf bekostigen).
Iedereen moet voor zichzelf keuzes maken hoe ver hij in zijn engagementen wil gaan. Niemand kan je daar echt bij helpen.

Gepost door: Peter VDA | 10-09-04

De commentaren zijn gesloten.