31-07-04

3+4+5+6

Zaterdagavond heeeel laat thuis gekomen maar zondag vroeg op om te gaan bidden in Fatima voor jullie zonden. Nadien Geert en Marijke bezocht, leuk huis en aangename mensen! Hun zoon meegenomen en met de kinderen dan maandag naar het openluchtzwembad. s Avonds gaan eten met Geert en Marijke {heerlijke chafana}. Dinsdag caravan gekuist. Woensdag naar zee vertrokken waar we met familie heel de dag ... gegeten en gedronken hebben.Donderdag met repelsteeltjes naar strand. AI! Euh ik ben nogal heel rood...gevolg: zonnesteek en koorts. Dus vrijdag terug naar huis...De dokter stelde eerstegraadsbrandwonden vast: uit de zon blijven, poeder op brandwonden en pijnstillers nemen...Auto doet het slecht: slechte rem vooraan, band totaal versleten en moeten vervangen, en blijkbaar is er ook iets mis met de turbo, enfin mijn Portugese neef repelsteel is het aan het bekijken...Feestje bij Francisco en Sandra gaat niet door: hun nieuwe auto hier in Portugal in friet gereden...Het goeie nieuws is dat mijn nieuwe bril morgen klaar is. En dat Herald al zit te wachten om hem te bezoeken. Op 10 of 11 augustus ga ik waarschijnlijk naar Benfica-Anderlecht kijken.Voila in een notendop de laatste nieuwtjes, bijzonder moeilijk met een Portugees klavier!

01:28 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-04

dag 1 + 2

Uitgeslapen vrijdag, daarna boodschappen en familiebezoekjes én de limo gewassen. Voor de rest: niks dan pech want gesneden bij het scheren, bril gebroken, en in restaurant flesje orangeade van repelsteel Marie over me gekregen. Daarna wat pinten gaan drinken als troost, helaas sloot het café om 3 uur...Vandaag zaterdag: ik vermoed dat het 45 graden is... Voorlopig binnen blijven en veel drinken, misschien in de vooravond de caravan gaan installeren en daarna gaan eten bij vrienden in de bergen. Morgen staat uitstapje naar Fatima gepland, ik zal er bidden voor jullie zonden!Dinsdag oogarts en brillenwinkel, vrijdag barbecue in Porto, woensdag en donderdag allicht aan het strand....

16:08 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

trippen

Goeie reis gehad, op het gemak, veel gerust, repelsteeltjes braaf...Serieus onweer meegemaakt in de buurt van Bordeaux: spektakel!Uiteindelijk hebben we er 27 uren over gedaan.

15:58 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-04

en weg zijn wij...

't Is 16 uur, nog efkes douchen, en weg zijn wij...
Het belooft een zware trip te worden: vanaf het zuiden van Frankrijk wachten ons temperaturen van meer dan 30° C...
Allez tot ziens!

16:20 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'kzien dr nog'

jaja schatjes, ik ben nog niet weg hoor (allez wel in het hoofd, maar dat is al lang zo).
 
Repelsteel Rodrigo is vanavond terug van het scoutskamp: vermagerd, gegroeid, zoooo vuil, ongewassen en ongeschoren, moe en slechtgezind, vol muggenbeten, maar het goeie nieuws is dat hij niks kwijt is en op het eerste zicht geen zware kwetsuren heeft.
 
Repelsteel Marietje is ook terug vanavond van haar tweedaagse bij opa en oma. Opa is op en oververmoeid (héhé). Groot drama bij bedtijd om 21.30 uur: haar knuffelkonijn niet bij...tranen met tuiten!! Uiteindelijk lag knuffel in de auto van opa en die was nog in 't stad, dus werd dat eventjes snel opgelost.
 
Iedereen kijkt uit naar de vakantie en loopt nerveus. Vrouwlief is een inzinking nabij, al verschillende keren over en weer gebeld met Portugal vandaag om van alles te regelen (de coiffeur!, de schoonheidsspecialiste!, een fiets ter plekke voor de kinderen!, geschenkjes!, waar gaan we de caravan plaatsen?, enz...). Repelsteel himself is ook moe en vooral ongemakkelijk, waarschijnlijk iets verkeerd gegeten?
 
Dat ik veel met mijn gat in de lucht in de zon ga liggen, valt nog te bezien want er wacht al een druk programma:
1) barbecue bij Francisco en Sandra uit Zedelgem, vermoedelijk zaterdag, in Porto (250 km rijden).
2) uitnodiging voor het dorpsfeest in Covilhá in de Serra da Estrela voor dit weekend van Lucia en José uit Gembloux (50 km rijden).  
3) uitnodiging om te logeren bij Herald van Roeselare in Costa da Caparica 'en de kindjes kunnen in het zwembad'  (250 km rijden).
4) uitnodiging voor bezoek bij Geert uit Sijsele in Leiria (200 km rijden op de weg naar Fatima).
5) uitnodiging om te logeren bij Marco, Myriam en de kinderen uit Vilvoorde in Torrão 'en we hebben een privé-zwembad' (600 km rijden).
6) uitnodiging voor bezoek bij Leen Vermeiren in Oliveira do Hospital 'en ons zwembad zal klaar zijn'  (40 km rijden).
7) uitnodiging voor (werk)bezoek bij Karine in Lissabon (220 km rijden).
8) zelf heb ik beloofd aan de kinderen om met de trein naar Lissabon te sporen om het Océanario te bezoeken (zoals Sealife-Blankenberge maar dan tienmaal groter).
 
Onze mini-trip naar Sevilla is al geschrapt wegens tijdsgebrek. Hopelijk slagen we er in om 14 dagen aan het strand te kamperen....
Tussendoor moeten we wijn en koffie inslaan, de kermis in Viseu bezoeken, present zijn op alle feestjes die schoonbroers en -zussen plannen, ons huis opknappen (zonder zwembad), en honderdenéén sociale verplichtingen nakomen. 'k Zal blij zijn als ik terug mag gaan werken...
 

02:02 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-04

AMAI!

315 bezoekers in exact twee weken tijd! 't Moet blijkbaar interessant zijn hetgeen ik vertel, zoniet bedankt voor de moeite...
Er zijn veel blogs die nog niet zoveel bezoekers hebben en die al veel langer bezig zijn. En eigenlijk heb ik nog geen promo gevoerd voor mijn blog. Dat doe ik maar begin september, na mijn vakantie.
Dus u begrijpt wel dat ik een tevreden mens ben: al mijn moeite is niet voor niks geweest...
Helaas zal u nu een beetje op uw honger moeten blijven omdat ik met mijn bloot gat op een strand in het zonnige zuiden ga liggen. Tenzij...dat ik toch mijn blog bijvul (zeker als ik binnen moet blijven vanwegen een zonnensteek).
Enfin, salu en de kost!
groetjes, zoentjes, omhelzingen of een klets op uw poep!
Repelsteel

02:48 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-07-04

een vluggertje (?)

Twee leuke films op dvd gezien in het weekend: The Human Stain met o.m. Anthony 'Hannibal' Hopkins en Memento. Voor beide films moet je wel geconcentreerd kijken hoor! Vandaag maandag totale rust en kalmte: de repelsteeltjes zijn ofwel op kamp met de scouts ofwel aan het logeren bij opa en oma. Heerlijk! Vandaag me beziggehouden met valiezen maken en alles klaarleggen voor een verblijfje in het zuiden (zonnenbril!, identiteitsbewijzen kinderen!, zonnencrème!, verzekeringspapieren!, zwembroek!, enz...). Tussendoor met mijn halve trouwboek gaan eten in Pili-Pili te Brugge, voilà sé, ik heb weer al mijn punten verdiend. In mineur: plasma gaan geven in de vooravond in het Rode Kruis. Iedere keer dat het een nieuwe verpleegster is, heb ik er van: ze prikken verkeerd of er gaat iets mis (jaja, ik weet wel welke invloed ik heb op het andere geslacht). Twee uren heb ik er gezeten!
Morgen nog een dagje werken (alhoewel: bureau opkuisen). See you!
 

21:32 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-04

Slecht nieuws voor mijn broer...

In de vooravond een bezoekje gebracht aan onze vrienden: Urbano, Anamaria en kleine Joyce. Vijf jaar geleden zijn ze gearriveerd in België nadat Urbano uit de gevangenis was ontsnapt. Hij was er zonder rechtspraak opgesloten omdat hij militeerde voor (een afsplitsing van) de rebellerende UNITA in Angola. Zijn huis is hij er kwijt en hij heeft geen enkel contact meer met zijn zoontje van (nu)13 jaar. Met de hulp van zijn partner (en haar ouders die tot de regerende MPLA behoren) is hij via Namibië en Zuid-Afrika op een vliegtuig naar Europa geraakt. Ze hadden nog nooit van België gehoord...Uit respect voor hen vertel ik niet over de verschrikkingen die ze beleefd hebben in Angola, ik ben dan misschien een harde/cynicus maar ...
 
Soit, sedert jaren zijn we vrienden en proberen we te helpen met papieren en materiële zaken. Ondertussen beschouwt hij me als broer. Na drie miskramen heeft Anamaria eindelijk een gezonde dochter ter wereld gebracht: kleine Joyce is 7 maanden, zwart als roet, kort kroeshaar en ...zo dik als ze groot is! Ze praten Nederlands, Frans, Portugees en Kikongo met haar. Als dat maar goed afloopt!
 
Ze hebben bericht gekregen dat ze het land moeten verlaten. Zogezegd is alles rustig in Angola, het vredes- en democratiseringsproces is volop bezig. Iedereen die een beetje kan surfen op het internet of de buitenlandse/Afrikaanse politiek volgt, weet dat de spanningen in Angola weer aan het oplopen zijn. Heet van de naald: een officiële vertegenwoordiging van de oppositie werd uitgenodigd in het parlement voor onderhandelingen. Toen één van hen het woord richtte tot de president om te vragen waar de beloofde verkiezingen bleven, lachtte de president eens groen. Bij het buitengaan, aan de trappen van het parlement in Luanda, werd betrokkene in koele bloede en alle openbaarheid neergekogeld...Met het overlijden van Savimbi (de legendarische UNITA-leider) een jaar geleden, werd de burgeroorlog gestopt maar het is duidelijk dat de vuile oorlog (het afschieten door het regeringsleger van alle voormalige rebellen) in alle hevigheid losbarst. Ook de officiële UNITA-vertegenwoordiging in Brussel raadt elke landgenoot aan om nu zeker niet terug te keren, zoniet wacht een zekere dood. Mijn broer is dus in beroep gegaan...
 
Minister Michel, informeer u ten gronde en doe uw plicht aub!!! (maar ik vrees dat hij al met zijn gedachten bij het Europees commissarisschap is).
Indien nodig organiseer ik de nodige straatactie voor dit Angolees gezinnetje. Als het zover is, zal hier wel gevraagd worden om steun.

01:31 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onweer

aaaaaaaaaagggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, vakantie! 't Is te zeggen....bijna.
Enkel nog dinsdag 20/7 werken maar tussendoor nog veel te doen: reisdocumenten zoeken, verzekering regelen, fotomateriaal checken, valies maken, enz...
En vooraleer op reis te gaan, moet ik nog het een en ander regelen voor de vzw Vlaanderen-Lusitânia: financies opkuisen, polo's opsturen naar leden, nog steeds de adreslijsten bijwerken en mailen naar Katrien, de uitnodiging voor de fado-avond in oktober klaarstomen. Spirit is afgelopen: nog enkel alle documenten/verslagen klasseren en met dat de ledenvergadering niet doorgaat, ben ik op mijn gemak (dank u De Gucht!). Het wordt nog spannend om woensdag 21/7 te kunnen vertrekken.
 
Ondertussen heeft de auto zijn jaarlijkse poetsbeurt gekregen: vanmorgen vanbinnen ontsmet en gestofzuigd, vanmiddag heeft het onweer ervoor gezorgd dat het meeste vuil aan de buitenkant verdween. Tijdens het onweer liep ik nietsvermoedend in de winkelstraat op jacht naar koopjes (yes, een T-shirt en een hemdje van Billabong aan halve prijs!). Ik ben gevlucht in de Hema waar ik een paraplu gekocht heb...
De barbecue deze avond werd vervangen door een mosselsouper bij mijn ouders (en toch mama: ik maak ze beter klaar...).
Maandag ga ik plasma geven aan het Rode Kruis (ze hebben al tweemaal gebeld want blijkbaar is mijn bloed gewild) dus moet ik in het weekend veel rode wijn drinken...
Hik, ot olgende eer, hik,...
 

01:05 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-04

Werk en vakantie

Ook gehoord vandaag: file naar Zaventem? Vanaf nu begint het toch al een beetje te kriebelen. Net terug van de garage die mijn autokoffer geïnstalleerd heeft en de auto nagezien heeft. Vanaf nu denk ik enkel nog aan mijn vakantie! Batterijen opladen, zonneënergie opdoen, luieren en kuieren, geen gsm of mail, wat literatuur inhalen, vrienden bezoeken, enz...!
 
Gisterenavond nog een vergadering van spirit bijgewoond. Ik heb zo het gevoel dat heel wat mensen met ambities, hidden agendas en frustraties er bij lopen! Daar hou ik helemaal niet van. Iedereen die me een klein beetje kent, weet dat ik kan zwanzen als de beste maar als er het op aankomt nogal rechtuit (en ja weinig diplomatisch) ben! Ik zou graag hebben dat iedereen zijn mening op de geschikte plaats en tijd geeft, dat scheelt heel wat frustraties bij mij en iedereen. Enfin, ik leef op hoop: de vergaderingen in september en oktober worden cruciaal.
 

23:25 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-07-04

Straight from Bush-country!

De tweede foto op deze blog is van het jongste repelsteeltje, nl. nichtje Ayla Isabel. Zij is de dochter van mijn jongste broer in de US of A. Hij woont in Texas, Arlington, en werkt voor American Airlines in Dallas. Wim is gehuwd met Martha, een proper meiske met Mexicaanse roots. Ze hebben nog een kindje: zoon Elan. Hey bro, whenever you feel like it: come on over with the kids, in the meanwhile you can post your comments on this blog (like you did before, thx). Howdy!!!
DON'T VOTE BUSH!
www.michaelmoore.com for free download of the movie Fahrenheit 9/11!

01:21 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-04

Jasmijntje

Zondagavond drink (x?) gehad bij Jasmijn. Ze had haar best gedaan: sangria en warme/koude hapjes. Het gezelschap bestond uit leuke venten (ik was de enige hetero,  want ik ben nog niet zeker van Kristof), dus meer moet dat niet zijn. Genoten van een plezierige en tevens rustige avond. Ik ben wel op tijd naar huis gegaan want die teljoor in mijn broek begon pijn te doen.
Maandag dus op tijd op het werk en (stoef) veel werk verzet! Jammer van dat gvd regenweer hé!

20:58 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Verse mosselen

Vrijdagavond de eerste mosselen van het nieuwe seizoen klaargemaakt. Echt waar, ze zijn klein maar lekker...Dan meteen maar ook zaterdag gekookt: scampi's op repelsteels' wijze.
Hoe? Bak de diepvriesscampi's in olijfolie/boter, uit pan halen en in hetzelfde bakvocht stoof je de groentjes (paprika's, tomaat, vijftal teentjes knoflook). Ondertussen een pasta naar keuze al dente koken en de scampi's pellen en darmkanaal verwijderen. Groentjes bevochtigen met witte wijn en kruiden (piri-piri, peper van de molen, zout). Scampi's nog es opwarmen in pannetje met olijfolie, eventueel wat mosseltjes en noordzeegarnaaltjes toevoegen. Serveren in pannetje: pasta, in het midden de zeevruchten, rondom de groenten. Stokbrood en wijn erbij, en hup het festijn kan beginnen (ook de kinderen hebben gesmuld). Zondag koteletten op zijn Portugees gegeten: in olijfolie en met look bakken en als afwerking een 'paardenoog' erop. In het weekend kom ik altijd twee kilo bij, hoe zou dat toch komen??
 

00:40 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-07-04

Vive la fête nationale!

Voila sé, weer mijn Vlaamse nationale plicht gedaan: hulde gebracht met bloemen aan het standbeeld van Jean Bretel en Pierre het Keun op de markt in Brugge. Ik zal maar niks zeggen over de massale aanwezigheid van Zwart Blokkers en andere racisten want anders wordt dat hier een novelle ipv een blog.
Alhoewel ik me helemaal geen Vlaming voel. Het Oranje-gevoel van de Hollanders is bijvoorbeeld iets surrealistisch voor mij. Hooguit leef ik mee met de Portugese voetballers, dans ik graag de Braziliaanse samba, eet graag Italiaans of Turks, voel ik me fantastisch in een tropische salsa-club, kan ik uren zeveren met Afrikanen, enz.. Ik kan me hooguit een wereldburger noemen. Gelukkig zijn mijn kinderen ook zo: zij praten niet over 'zwarte piet' als ze een neger zien.
Terugkomend op 11 juli: die strijd is in mijn ogen vooral een ontvoogdingsstrijd geweest die mag herdacht worden. Een beetje eigenlijk zoals de 1 mei. Zoals de mythevorming het wilt: de kleine Vlaamse boertjes die vochten tegen de Franse ridders op paarden in 1302.
Morgen meer...
 

21:59 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Yeah!

't Is weekend. Vele collega's vertrekken met vakantie: Tine naar Tenerife, Christian naar Gran Canaria, Kristof naar Barcelona, Sarah Rose naar Valencia, Sylvie naar ...Eeklo. En ikke? nog steeds aftellen. Ook de kinderen geraken het kwakkelweer beu. Het is wel leuk in de opvang maar Marie en Repelsteel junior willen vertrekken naar Portugal: hoeveel keer nog slapen papa?
Daarnet dvd Thirteen bekeken, na alle ophef zou ik zo zeggen: 'ne schete in ne netzak' m.a.w. trekt op geen ballen.
Allé, Tom Boonen heeft een rit in de Tour gewonnen vandaag (hij had chance dat hij bij de dertig renners zat die niet gevallen zijn én dat Petacchi en Cippolata hebben opgegeven...). Schone jongen die Boonen, jammer dat ie van Antwerpen is. 't Zal nooit de nieuwe Museeuw worden.
Straks meer over vanalles en iedereen, jullie mogen reageren hoor!
 
 

01:28 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-07-04

Vakantiestress? Het bestaat!

Pas nu besef ik dat me nog twee weken resten vooraleer met vakantie te gaan. Op het werk dient alles opgeruimd te zijn, dus dat worden overuren. Identiteitskaarten van de kinderen heb ik al vernieuwd. Daarnet in de Makro een autodakkoffer gekocht, en al een afspraak gemaakt met de garagist voor een groot onderhoud van de wagen. De vzw Vlaanderen-Lusitânia ligt dan wel stil in de zomermaanden maar ik ben bezig met de uitnodigingen op te stellen voor september en oktober, mensen te contacteren die iets kunnen brengen in 2005, de adreslijst (500 post- en mailadressen) aan te passen en uit te zuiveren zodat nieuwe etiketten kunnen gedrukt worden, info-vragen die per mail gesteld werden (al vanaf begin dit jaar) te beantwoorden, enz...De vriendenkring van de Heilig Hartschool ligt nu ook stil, met het afwerken van de eindafrekeningen van het schoolfeest en de receptie derde kleuter, ben ik gerust tot eind september. Spirit kan ik nog niet afsluiten: zaterdag 11-juli-viering, zondag drink bij Jasmijn en woensdag 14 juli een laatste vergadering. Ondertussen zijn al heel wat vrienden en kennissen het grauwe Vlaanderen ontvlucht naar zonniger oorden: mijn mailboxen zijn bijna leeg! Ik moet zeggen: het was weeral een drukke jaarhelft; ik voel dat ik vakantie nodig heb (...of is het de leeftijd die begint mee te spelen?). De fut is eruit, ik moet dringend de batterijen opladen met zon, wijn, rust en slaap, literatuur, terrasjes, strand, zonder mails en gsm! Laat het aftellen beginnen...
 

23:58 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-04

Portugal!

Gedurende de hele campagne van het Portugese voetbalelftal organiseerde de vzw Vlaanderen-Lusitânia TV-avonden in Casa Videira om de uitzendingen te bekijken. Tijdens de finale zondag jl. tussen Portugal en Griekenland, hebben we meer dan 100 Vlamingen en Portugezen ontvangen. 99,9% kwam supporteren voor de Portugezen. Je begrijpt dat de stemming na het verlies van onze troepen nogal depri was...Gelukkig waren er hardnekkigen die hun verdriet wilden verdrinken. Met de gepaste muziek en ambiance heb ik de laatste 'hooligans' buiten gestoken om 3 uur 's morgens. Ondertussen hadden ze al een paar maal de 'sirtaki' gedanst! Enige troost: we winnen het wereldkampioenschap in 2006! Viva Portugal, força!!!!
Kan iemand de kranten 'het Nieuwsblad' en 'het Laatste Nieuws' bijhouden deze week? Naast journalisten van voornoemde kranten was ook het 'Brugs Handelsblad' aanwezig, evenals de stadsomroep van Brugge. Voorheen had ik al een interview gegeven aan Radio Contact en nadien is mijn interview met Radio 2 misgegaan vanwege werken van Belgacom in mijn straat! Alle artikels over de finale evanals kopie-cassetjes van radio-interviews zullen rijkelijk beloond worden!
Alvast iedereen welkom voor de finale Brazilië - Portugal in 2006!!!!!
 

00:38 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-04

Pigs in space!

In de Muppetshow is er de running gag met 'pigs in space'. Welnu dit wordt ook zo een beetje: Repelsteel in cyberspace...
Beam me up, Scotty!
 
Wordt vervolgd...

00:41 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |