12-07-04

Verse mosselen

Vrijdagavond de eerste mosselen van het nieuwe seizoen klaargemaakt. Echt waar, ze zijn klein maar lekker...Dan meteen maar ook zaterdag gekookt: scampi's op repelsteels' wijze.
Hoe? Bak de diepvriesscampi's in olijfolie/boter, uit pan halen en in hetzelfde bakvocht stoof je de groentjes (paprika's, tomaat, vijftal teentjes knoflook). Ondertussen een pasta naar keuze al dente koken en de scampi's pellen en darmkanaal verwijderen. Groentjes bevochtigen met witte wijn en kruiden (piri-piri, peper van de molen, zout). Scampi's nog es opwarmen in pannetje met olijfolie, eventueel wat mosseltjes en noordzeegarnaaltjes toevoegen. Serveren in pannetje: pasta, in het midden de zeevruchten, rondom de groenten. Stokbrood en wijn erbij, en hup het festijn kan beginnen (ook de kinderen hebben gesmuld). Zondag koteletten op zijn Portugees gegeten: in olijfolie en met look bakken en als afwerking een 'paardenoog' erop. In het weekend kom ik altijd twee kilo bij, hoe zou dat toch komen??
 

00:40 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

njammie! Mag ik niet eens komen eten? :D
Soms doe ik ook scampis klaar in de wok! Heerlijk, vooral met die rijst die je in Delhaize vindt met currysmaak of tomaat of basilicum!!! Gele rijst met paprika's, tomaten, wortels, selder en zo allemaal in de wok en dan ook je scampi's! Heerlijk van kleuren en van smaak.

Gepost door: Manlome | 12-07-04

om te watertanden ik kom al een kilo bij van te lezen alleen; maar de mosseltjes hebben wij ook al geproefd! Lekker!!!

Gepost door: alnie | 12-07-04

er komt nog meer Bedankt voor de reacties van Alnie en Manlome (.skynetblogs.be). Blijkbaar zit er niet alleen een baksteen in de Vlaming zijn maag, maar is ook het cliché 'als er maar eten en drinken bij is' ook waar! Enfin, er volgen nog veel eenvoudige lekkere en vooral zonnige/zuiderse receptjes. Tips en recepten zijn ook altijd welkom!

Gepost door: repelsteel | 12-07-04

De commentaren zijn gesloten.