10-07-04

Vive la fête nationale!

Voila sé, weer mijn Vlaamse nationale plicht gedaan: hulde gebracht met bloemen aan het standbeeld van Jean Bretel en Pierre het Keun op de markt in Brugge. Ik zal maar niks zeggen over de massale aanwezigheid van Zwart Blokkers en andere racisten want anders wordt dat hier een novelle ipv een blog.
Alhoewel ik me helemaal geen Vlaming voel. Het Oranje-gevoel van de Hollanders is bijvoorbeeld iets surrealistisch voor mij. Hooguit leef ik mee met de Portugese voetballers, dans ik graag de Braziliaanse samba, eet graag Italiaans of Turks, voel ik me fantastisch in een tropische salsa-club, kan ik uren zeveren met Afrikanen, enz.. Ik kan me hooguit een wereldburger noemen. Gelukkig zijn mijn kinderen ook zo: zij praten niet over 'zwarte piet' als ze een neger zien.
Terugkomend op 11 juli: die strijd is in mijn ogen vooral een ontvoogdingsstrijd geweest die mag herdacht worden. Een beetje eigenlijk zoals de 1 mei. Zoals de mythevorming het wilt: de kleine Vlaamse boertjes die vochten tegen de Franse ridders op paarden in 1302.
Morgen meer...
 

21:59 Gepost door Repelsteel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bloemen verwelkt Hi
Ik heb vandaag de kransen zien liggen; totaal verwelkt. Misschien fleuren ze wat op als Belle Perez komt zingen op de markt.
Foto van de kransen te bekijken op deze site:
http://www.regiobrugge.be/vlaanderenfeest.php

Gepost door: Nancy | 21-07-04

De commentaren zijn gesloten.